Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2008 16:14 - това ще стои тук
Автор: flyco Категория: Други   
Прочетен: 4447 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03.2009 22:47





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. flyco - без думи
30.09.2008 22:09
Нарочно е само препратка. Мога да го кажа с много думи, мога и с малко. Не искам! Бъдете себе си...
цитирай
2. cecobob - правда
30.09.2008 23:06
правда
цитирай
3. viovioi - Моята хипотеза
01.10.2008 09:02
На военна прокуратура "треперят" гащите да не бъде набедена българската Полиция в етническо насилие и терор. От тук идва и престараването.По тези въпроси строго ни гледа Големия брат(ЕС). Не изключвам и варианта това да е чиста проба провокация. Циганите да изпълняват поръчка за да се дискредитира отново и отново Полицията. Някаква схема за подържане и подклаждане на омраза към системата на Полицията. Кой печели ? Ами то е ясно. Все пак предстоят избори за Евродепутати и Парламент. Отрано трябва да се почне с подривни действия за да се наслои негативно отношение(то си е и такова) към всички институции. А акцията с циганите е много евтина и ефектна. Дай им по 100-тина лева и гледай сеир. Ще доведат и арменския поп да ги защитава. Противник съм на дискриминацията, но нашите мангали са долни, продажни,мързеливи, неграмотни ,агресивни.....нищо добро не се сещам??
цитирай
4. flyco - основният въпрос
01.10.2008 10:44
Според мен се измества фокуса. Много е лесно в момента да се тръгне по пътя на омразата, дискриминацията, сегрегацията и т. н. Разбира се това винаги е в интерес на някого, но в случая по-важно според мен е липсата на усещане в обществото за справедлива присъда. От тук идва несигурността на властта, както изпълнителна, така и съдебна. А отговорността на медиите? Надявам се когато това дело все пак приключи обществото да е удовлетворено от присъдата в достатъчна степен. Ще е много ако поискам това да се случи в обозрим срок, но на фона на критиките от ЕС към съдебната ни система не е чак толкова много.
цитирай
5. fenor - Да, нека това стои тук...
01.10.2008 12:13
...докато доживеем правилото: Всеки гражданин на една държава трябва да уважава символите й. Иначе да си търси друга. А омраза, дискриминация и сегрегация не трябва да има. Просто трябва да се утвърждават правилата в живота.
цитирай
6. rummi - законът е един за всички.
02.10.2008 13:42
така съм чувала аз. ако има паралелен закон в България за някой от етносите, да го публикуват - граждани сме на тази държава и трябва да сме информирани.

ако няма - да спазват съществуващия, а не да се въртят като фурнаджийски лопати.

стига гаври с националните ни символи!

цитирай
7. flyco - законите ни
02.10.2008 15:00
Не са виновни законите ни, а тълкуването им. Точно за това търпим критики от ЕС. Законодателството ни отдавна е хармонизирано с европейското във всички области, но прилагането на законите у нас е изключително трудно поради редица неформални зависимости между отделните власти. В тази среда да се говори за корупция е ... какво да кажа, та тя е нормално следствие от не разделението на властите. От тук пък се поражда обстановката на несигурност, която пряко въздейства на тези, които трябва да следят за спазването на закона. И идва една такава случка, в която недвусмислено се върши закононарушение, в случая полицаят е бил убеден, че законът ще застане зад него затова е действал, ако се е двоумял нямало да го направи, особено през нощта, когато няма пред кого да се излага ако не е действал въобще. Отиваме в съда и там се случва тази простотия, която е в реда на нещата у нас, точно защото неформалните връзки са тези, по чиито закони се движи живота тук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367453
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476