Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 11:57 - цинг-цонг
Автор: flyco Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2291 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 22.08.2010 11:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Саркози си вкара таралеж в гащите с това връщане на цгани. Резилът си е резил, но това е само прелюдията му. Няма спиране г-н Саркози! Просто няма да спрат и да се кротнат както се надявате. А за какво им давате пари при връщането? За да имат с какво да започнат живота си в България като се върнат може би. О, да! Това е благородно, филантропично, галантно и извънредно глупаво. Защо ли - защото това връщане в родината изведнъж се превръща в доход и оборотното му увеличаване веднага калкулира комбинативни схеми в не една рунтава кратуна. Ето я схемата: връщат ни сега с едни пари в джоба. Ще изкараме зимата в Столипиново на топло /без да плащаме тока естествено/ и на пролет се връщаме във Франция. Обезателно във Франция, защото там дават пари като ни върнат обратно. Трябва да вземем и бабиете и дядовците и по някое бебе да се измайстори дотогава, че те ония и за тях плащат. А, трябва да си сменим и паспортите та да можем да влезем ако нещо се води на старите. Като отидем пък там трябва да ги натворим още по-големи цигании, та да могат по-бързо да ни разпознаят и да ни върнат, че да отидем пак. Така е г-н Саркози. Ще видите на пролет какво ще стане, а сега спете спокойно след добре свършената според Вас работа!



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ninaantonova - Да ти кажа, не ми е ясно, защо циганите нямат собствена държава!
22.08.2010 15:27
Сноши се опитах да разсъждавам на глас, мислейки си на ум, ами то, освен французите, и италианците започнаха да ги гонят от страната си зорлем, а всички говорят, че е и по тяхно желание. Ами то по тази логика, да вземем да гоним французите и италианците от нашата страна. Та нали циганите са български граждани. Значи другите държави се оттървават от тази "напаст", репатрирайки ги, а ние какво да правим...! Циганска България ли ще станем, при положение, че държавата не иска и нищо не прави да ги социализира. Не плащат вода, ток, данъци, живеят на гета покрай блоковете, в мръсотия и боклуци, и изобщо, за какво да говорим...!
Тъжно ми е, че моите деца и внуци ще трябва да живеят с тези постоянни проблеми на една част от българското общество, с която живеем и ние сега, и ми е радостно, че няма да съм жива, да видя това продължение на сериала, "Циганско нашествие"! Моля всички които се чувстват засегнати, да ме извинят, нищо лично. Просто констатация, изказ на мисли, защитени от Закона за свобода на словото и печата. За мен това е истината.
Ако всички спазвахме законите, които не са лоши, то България щеше да е, ехееееееее, къде, къде напред в редицата на държавите с висок стандарт на живот.
Приятен ден. Извинявай, ако съм променила тона в твоя блог. Не обичам да пиша по политически теми, но понякога не мога да не го направя, макар и да е рядко. Приятен ден и усмихната нова седмица! :)
цитирай
2. haralanov - Здравей!
22.08.2010 22:17
Излиза,че Европа е за богатите но не и за бедните и мургави мангали!
цитирай
3. flyco - Re: 2. haralanov
23.08.2010 12:25
Здравей! Европа е за всички, които спазват правилата и приемат ценностите и. Всъщност да спазваш правилата без да си приел ценностите и е невъзможно, защото в белите страни правилата произтичат точно от там. Аз съм сигурен, че нито един циганин няма да бъде върнат от Франция ако влезе по легален начин, изкарва си прехраната с легални средства и не пречи на околните.
цитирай
4. flyco - Re: 1. ninaantonova
23.08.2010 12:32
Здравей Нина, радвам се когато пишеш тук, макар че го правиш изключително рядко. Винаги си добре дошла!
Ти си дала отговор на въпроса. Всички не съгласни с правилата трябва да бъдат принудени да ги спазват. Започва се от малкото за да се стигне до голямото. Но прилагането на законите е свързано с логичното им тълкуване - защо те трябва да се спазват. Това е дело на обществото. Не може едно лицемерно общество да държи сметка за неспазване на закона на една група от него самото при условие, че то самото не го спазва. Мръсотията е навсякъде, не само около циганските квартали. Чалгата е повсеместна. дори на най-високо ниво в държавата се говорри на уличен език. Тогава как да искаш от всеки по-долу в йерархията да спазва етикет, да изгражда различни ценностни качества? Няма как. Насилието не може да се прилага самоцелно защото е нетрайно. Трябва логически да бъде обяснено защо се налага да бъде приложено. Не може да става само с обяснения нито само с насилствени действия. Но преди всичко и на първо място е примерът. Отгоре надолу. Колкото си по-високо толкова по-"чист" трябва да си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367505
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476