Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2010 19:01 - Медийна демокрация или медиен терор
Автор: flyco Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3399 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво е медийна демокрация? Ако човек по собствен избор се ползва от медиите то той може да постигне среда на собствена медийна демокрация. При всички случаи методът на ползване се свежда до избора "Това Да! - Това Не!" Границите се разширяват продиктувани от личния интерес на кръстопътя "Това Да ли е или Не". Всяка следваща "крачка" е с избрана посока и тя може да бъде обяснена с натрупан опит и оформен интерес. "Новото" всъщност е ново само за нас и то за един кратък миг. Култивация.
Култивация на средата, самонадеяно наречена демократична. А какво е медийният терор? Най-общо това е информацията, която не търсиш, но тя те намира. Влиза в теб въпреки желанието ти да не я пускаш там. Тя видоизменя възприятията, моделира очакванията, премества кръстопътя "Това Да ли е или Не" в различна от естествената му плоскост. И го прави незабелязано. Затова "медиен терор" няма. Свобода на словото, да, а свобода на свободното слово? Кое от всичките слова достигнали до нас е свободно? Вярвате ли на авторитети - Защо? Вярвате ли на себе си - Защо? Длъжни ли сте да вярвате въобще? Доверчивите не мислят, те се доверяват и биват използвани.



Тагове:   терор,   демокрация,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bowman - Изцяло въпрос на тълкуване
09.11.2010 19:34
Правото на свободно изразяване както и избора да поемаш информацията е осъществен. Не винаги можеш да си сигурен дали човека когото представят доброволно или е принуден да говори каквото му кажат, но можеш да псуваш наред без уговорки.
За терора пак е до гледната точка , ако искаш да видиш нещо свястно много вероятно е да не те огрее ...
цитирай
2. haralanov - Медиен терор разбира се...
09.11.2010 19:57
В България няма медийна Демокрация.Въпреки,че има Интернет.Медиите са изцяло зависими от политико-корпоративни интереси.И аз и ти го знаем.Не виждам,какво повече мога да коментирам.Абсурдно е медийната свобода да бъде зависима от ,,който даде повече,,.
цитирай
3. flyco - Re: bowman
09.11.2010 19:58
Винаги е въпрос на гледна точка, а освен това е въпрос на формиране на такава.
цитирай
4. flyco - Re: haralanov
09.11.2010 20:03
У нас нищо не е абсурдно. Виж ако става въпрос за личното ни възприемане на нещо като абсурдно, тогава да. Това, което се опитвам да кажа с поста е, че не намирам логични доводи да вярвам на когото и да е - ей така, заради извивката на тембъра му или заради нещо друго.
Типичният медиен терор напоследък се нарича "АБВ" и това не е интернет пощата.
цитирай
5. haralanov - АБВ ли?
09.11.2010 21:02
Това е последната ми грижа!
Гоце да си......
цитирай
6. bowman - ...
09.11.2010 21:07
flyco написа:
Винаги е въпрос на гледна точка, а освен това е въпрос на формиране на такава.

Не подценявай зрителите, информацията е нормално да не бъде приемана на доверие, но всяко действие и изменение само по себе си е информация.
В този смисъл дори липсата на информация вече носи информация, просто не е това което би пожелал и е ограничена освен ако в България глупавите журналлисти не се изписват по каталог ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367421
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476