Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2009 08:41 - Българска социалдемократическа партия
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 1989 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2009 15:20


image

Синята коалиция се противопоставя на опита на управляващите да унищожат по един престъпен и недемократичен начин българската десница. Наглото посегателство над СДС доказа, че срещу Синята коалиция се води безпрецедентна и ожесточена война с всички средства на властта. Страхът от възмездие хвърля управляващите в паника.

Синята коалиция декларира:
- Пълно доверие към СДС и неговия лидер Мартин Димитров, избран по най-демократичен начин.
- Всички партии, членки на коалицията – СДС, ДСБ, БСДП и Обединените земеделци, застават зад позицията на Националния изпълнителен съвет на СДС и декларират, че всеки опит за подмяна на демократичните правила от страна на Доган и БСП ще срещне твърдия им отпор.
 
Обявена е война на демократичните принципи и свободата.

Не може да има демокрация там, където властта си позволява репресия над опозицията.

Обръщаме се към всички неправителствени организации, към всички партии и към цялото гражданско общество с призив да изразят категоричната си позиция към безпрецедентното погазване на правилата и криминализирането на политическия живот в България.
 
Обръщаме се към нашите избиратели:

Време е за гняв.

Време е за противодействие. 

Време е за избор.

image

На изборите за евродепутати Синята коалиция ще участва с бюлетина № 11.



Тагове:   демокрация,   БСДП,


Гласувай:
0



1. анонимен - 20 г. все от начало
13.05.2009 10:52
Комай пак започваме от Южния парк и срещаме все същите номера на ченгетата от комунистическата епоха. С колко ешалона вече се сблъскваме и все излъганите сме ние, а онези ни се присмиват и се оформиха от партийни босове в крупни капиталисти без да се интересуват от закон и морал. Те са днешната олигархия и дърпат конците, пък Европа, на която се надявахме не само си трае, но вече ги приема с отворени обятия, понеже те носят капиталите. Ето пак БСДП, земеделци и демократи правят СДС, а ченгетата раздират СДС-то -партия. Не е ли тъжно Флайко? Бях на 25, когато падна Берлинската стена и рекох тогава на партийния секретар в завода, че моя път е към Европа, а неговия към Сибир. Днес синът му е във Виена, а той е бизмесмен и ми вика:"Здрасти комсомолец! Как е демокрацията у нас?" Дали ние сбъркахме или ни объркаха? Ченгета ли бяха много или ние доверчиви и наивни? Как мислиш ще я бъде ли новата коалиция като отпред са пак лица, които вкараха вълка в кошарата като Хубавото Наде например. Нали тя доведе в СДС Яне - Димката. Що не рекат ли такива като нея поне едно извинявай? Лично аз пак ще подкрепя демократичното обединение, ако ще да правим ново СДС, но вече на дневен ред е поколение, чието съднание е промито от медиите и мисли, че социалдемокрация и нашия социализъм е едно и също - равносилно на бандитизъм. Видях на страницата на твоето БСДП, Флайко едно филмче. Защо на времето са можели хората да правят бизнес и да строят почивни домове, а сега внука на Бай Тошо ми се напива благотворително, за да събира парите на наивните уж за децата. Какво ще речеш, комай сме хора от различни планети?.....
цитирай
2. flyco - Re: 1.
13.05.2009 11:27
Филмчето също може да се види като се кликне върху логото на БСДП в поста по-горе.
Имам усещане за deja vu като гледам създаването на синята коалиция, но умишлено се опитвам да се абстрахирам от него поради многото въпроси, които то поражда и малкото отговори, които открих за себе си.
У нас винаги е "Време разделно", може би това ни пречи най-много.
Сега излиза, че днешните проблемите в СДС са били програмирани от някой преди време. Това ме изпълва с гняв срещу този някой. Защото така той убива вярата ми, че у нас е възможно да се случи нещо по обикновения, изпитан, демократичен начин, така както става в "белите" страни. Тези събития отнемат от надеждата ми породена от създаването на новата колиция, но като помисля че може би точно това е целено с тях увереността ми да гласувам за нея се увеличава, въпреки петънцата, които посочваш. И още нещо, според мен важно. Идеите, които делегатите подкрепиха при избирането на Юруков за председател на СДС бяха свежи, те бяха добри, може би точно това беше използвано за да се генерира подкрепа към една кукла от една страна, а от друга за да може в днешния момент точно тези добри идеи да се очернят покрай очернянето на куклата и да не видят развитие. Този филм също съм го гледал - при Дертлиев на времето. Дано повече хора си спомнят какво и как стана. Сега историята се дублира в известна степен, може би мащабът е по-малък но се гони същия ефект. Затова съм пуснал филмчето, изгледайте го и си спомнете.
Към последния ти въпрос, защо преди хората са можели да се кооперират и това им е помагало да развиват бизнеса си. Защото са играели по правилата - тези обикновените, изпитаните, демократичните, дето ги има и сега в "белите" страни. Правилата, които животът е създал по време на последователното си развитие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367607
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476