Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2009 16:42 - Отместване
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 2557 Коментари: 9 Гласове:
8



Наблюдавам как се друса едно хоро. Става дума за обсъждането на поредния сапунен мехур надуван масово напоследък по всички медии и наречен "мюсюлман-демократически съюз"
Ето я и схемата:
Бойко е медийна звезда, ГЕРБ е куха структура крепяща се основно на действията или по-точно не на действията, а на медийното отразяване /благоприятно/ на своите звезди: три или четири общо взето. За да продължи да бъде това което е, ГЕРБ се нуждае от продължаване на медийната подкрепа. Не могат да се анализират действия на партията, защото такива няма, а няма действия, защото без пари не може да се действа. След като няма действия трябва да се говори за такива, така че повечето хора да си мислят, че действия наистина има. Да, ама не, няма. Кой го прави това - медиите. А на кого са медиите?
И тук се включва схемата, от която упорито се опитват да ни отместят заглавичквайки ни с глупости: Ирена Кръстева ги изкупува една по една, разбирай Доган. Значи Доган държи пак ключа към властта. Нещо ново? Бойко се превръща полекичка в негов заложник и ще е така докато не премине от приказки към действия, но тогава вече ще е късно, защото както знаем от византийците не е важно кой кого е победил на бойното поле, а какво са написали хроникьорите. Докато се стигне до битка мнозинството от хроникьорите ще са зависими, не че сега не са, но ще са зависими точно от "когото трябва". Тази теза излезе по страниците и тъкмо това се случи и общественият интерес се насочи натам се пръкна поредната етно-политическа димка - тлъст червей, който едрите шарани вкупом захапаха, а дребните риби какво, те си мислят, че където кълват големите там е попарата та ще остане и за тях - и те там.
Всичко това е толкова пъти играно, толкова пъти повтаряно и винаги ефектът е един и същ. Въпреки това продължават да ни го пускат като филм по бТВ - двадесет пъти поред. Не ви ли се струва поне, че сте го гледали?



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - еее, трябва едни хора да се поснимат ...
30.09.2009 16:50
еее, трябва едни хора да се поснимат и да се попоказват по тв-то...инак не могат да спят...
свикнали сме, ежедневие...

цитирай
2. andi2 - аз си мислих, ако не му отделяха в...
30.09.2009 16:51
аз си мислих , ако не му отделяха внимание по половин час време в новините и навсякъде по е -изданията , дали щеше да има същия ефект ????????
цитирай
3. lubopitstvo - Мислиш ли, че няма действия наистина?
30.09.2009 16:51
Доколкото разбирам от догодина ме чакат две последствия от техни действия.
Едното е, че ще трябва да се самоосигурявам на 460 лева. Тоест, ще давам два пъти повече пари за осигуровки.
Другото е, че ще подавам отчети за всички фирми ежемесечно. За да им следели показателите, с цел отпадане на губещите.

И от двете действия ще загубя много-от едното в краткосрочен, а от другото-в дългосрочен план.
цитирай
4. flyco - Re: 3.
30.09.2009 16:55
Можеш да се запиташ това дясна или лява политика е.
цитирай
5. lubopitstvo - Ох, пак ли...
30.09.2009 16:59
flyco написа:
Можеш да се запиташ това дясна или лява политика е.


Ей, няма отървия!
цитирай
6. анонимен - Не само Кръстевата пуснаха,
01.10.2009 15:16
но примера с нея е добър!:)
Що така кълвем на патрриотизъм, докато разбиват под носа ни държавата, не знам!
Хубав ден!
цитирай
7. zaw12929 - Смешни мисли за сериозни неща
03.10.2009 05:35
Законно е лидерът на спечелилите изборите да бъде премиер и това е Цветанов. Да си кмет и да заобикаляш закона с неформално лидерство е политически бандитизъм
цитирай
8. haralanov - Здравей,flyco!
05.10.2009 15:17
Аз лично никога няма да мога да свикна с дивотийте в собствената ми Родина.Че ББ освен медийна звезда е и продукт на икономическо-корпоративни интереси.Бодигардът на Живков-десен!Това е отвратително!
цитирай
9. flyco - Re: 8.
05.10.2009 15:29
Разбира се, че имаш право на това мнение. От друга страна хората винаги имат право да се променят, към по-добро или по-лошо, да сменят идеите си, да се развиват или затъпяват. Всичко това постоянно се случва. Проблемът е в това, че у нас няма общоприети традиционно десни, консервативно десни дори общности. няма политици с такъв имидж, който да не може да бъде оспорен. Тази дупка си стои и кандидати за запълването и не липсват. На какво основание например едно Яне да не може да заяви за себе си, че е десен консерватор след като няма база за сравнение. Отправните точки се търсят навън, а там е достатъчно някой от европейските политически блокове да те приеме за част от себе си за да се идентифицираш тук...както стана с ГЕРБ например. Дела няма, има приказки и преразпределяне. В случая на европари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367255
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476