Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2009 11:01 - Какво иска Вацлав Клаус
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 1738 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 12.10.2009 11:02


Отворено писмо на бившия президент на Европейската банка за възстановяване и развитие Жак Атали до Вацлав Клаус

"Бъдещето на Европа е в ръцете ви. Ето най-накрая една световна роля по ваша мярка. Нищо не ви кара да подписвате. А и защо да не държите възможно най-дълго всички в напрежение. Вие можете сам, изправен срещу всички, да попречите на Европа да функционира. И мислите, че това е в интерес на народите, на свободата.

В действителност – и вие го знаете – това въобще не е така. Бюрокрацията в общността, този ваш кошмар, би била по-обуздана с прилагането на Лисабонския договор, който ще позволи решенията да се вземат по-бързо, ще намали мудността, в която се обличат бюрократите. Президентът на Съюза, решенията с болшинство, много по-опростеното управление, по-силният парламент, които ще донесе Лисабонският договор – всичко това води до силно намаляване на властта на председателя на Комисията, чиято посредственост вие отдавна критикувате. Всъщност, Лисабонският договор не централизира нито един от инструментите на суверенитета, на които държите толкова – нито фискалната политика, нито отбраната.

Освен това свободата, на която сте посветили живота си, означава да се уважават на първо място решенията на народите. А всички европейски народи, включително вашият, искат Лисабонския договор.

Скъпи Вацлав, Вие искате на всяка цена да влезете в историята на вашата страна и на света, сега имате тази възможност. Възползвайте се от нея."




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ametist - Fly :)
12.10.2009 13:22
не им е мястото на думите ми под този постинг,
но линка, който си ми подарил при Ем,
както и вниманието ти са страхотни :)
Благодаря !
цитирай
2. flyco - :)
12.10.2009 13:28
Карай, бъди здрава!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367458
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476