Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2009 10:29 - Новият президент
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 2876 Коментари: 10 Гласове:
4

Последна промяна: 13.11.2009 10:33


Политиката, казват, била мръсна работа. Ето един мръсен сценарий:
 
Принудителното сваляне на Първанов или унищожаването на авторитета му вследствие на процедура по импийчмънт, дори и без да бъде свален, със сигурност минира следващата кандидатура от БСП за тази длъжност. От премахването на основен играч в едно състезание имат полза всички останали играчи, но кои са те?
1. Доган.
По време на цялото си присъствие в политическия живот досега ДПС е показала, че държи да не е пряко отговорна за нищо. Винаги да е във властта и никога да не носи отговорност за нея. Кандидатура за президент на България излъчена от ДПС просто звучи смешно, не вярвам да се състои.
2. Костов.
ДСБ ще участват в състезанието със сигурност, поне поради причина, че са предимно партия от авторитети. Вероятно те ще са партията с най-много  кандидат-президенти на глава от членската маса. Дали ще се явят самостоятелно или в коалиция със СДС е друг въпрос, който предполагам, че още не е обсъждан.
3. Димитров.
Няма 40г :) не се обсъжда по Коституция.
4. Борисов.
Той държи реалната власт в държавата. Заменянето на длъжността Министър-председател с Президент ще е крачка назад. От друга страна частичните местни избори в София са добра тренировка за проиграване на едни бъдещи президентски избори. Мажоритарен вот за безличен кандидат подкрепен безрезервно от ГЕРБ. Ако Фандъкова хване предвижданите 70%, то вариантът ще се окаже успешен за проиграване и на президентските избори. Липсата на авторитети в ГЕРБ може да се замести с преливане от Бойко към бъдещия кандидат - който и да е той.
5. Сидеров.
Опаааа! "Атака" подкрепя безрезервно всяка приумица на ГЕРБ досега. Все се чудя защо... Ако Бойко каже "а", Сидеров веднага казва "б". Това не може да е случайно. Има нещо заровено надълбоко между ГЕРБ и "Атака", за което мога само косвено да гадая. Сидеров се стреми към президентството, в това няма съмнение. Интересно дали подкрепата на "Атака" за политиката на ГЕРБ не е в замяна точно на подкрепата на ГЕРБ за кандидат-президента Сидеров?!? Ще видим. Може далаверката да е договорена само принципно, защото до влизането и в ход има още време, през което могат да се случат различни неща коренно променящи първоначалните намерения.
6. Яне.
Циркаджии не обсъждам.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - Новият Президент трябва да почака още 3 г.
13.11.2009 10:41
Президента е единствения БГ политик от който не се срамувам в момента. Мутренското ни правителство ни излага пред цивилизована Европа. Отворете си очите и ушите за глупостите, циничния тон, хулиганския стил на поведение на ББ. Какво да му харесваме на една мутра? А обкържението и т.н. "експерти" са под нулата. С.Дянков е едно инфантилно недоносче. На останалите не успях дори имената да запомня, толкова са ми безлични и бездиханни.

цитирай
2. flyco - Re: 1. viovioi
13.11.2009 10:45
Очернянето по време на процедурата по импийчмънт е достатъчно за да не бъде следващия президент от БСП. Въпросът дали ще е от ГЕРБ или от някоя друга партия е отворен. Смисълът на поста е кой конкретно има полза от случващото се в момента.
цитирай
3. haralanov - Здравей!
13.11.2009 13:12
Развеселих се,защото както никога досега,не съм съгласен с нито едно от изложените от теб неща!Ще започна подред и ще се опитам да бъда максимално кратък!1.Доган няма сметка от премахването на Гоце Първанов.В известен смисъл,двамата са взаимосвързани.Два пъти Гоце беше избиран и благодарение на гласовете подадени за него от ДПС(поне 500 000 гласа).А пък благодарение на същият този Гоце,Доган осем години пряко участва в управлението на страната ни!И двата факта са напълно неоспорими!2.Иван Костов вероятно би имал полза но със сигурност формата Синята Коалиция ще бъде запазен!Същото важи и за Димитров!4.Чудя се всеки ден!Толкова ли е незабележимо!Борисов и Гоце НЕ са си алтернатива!Всичко е на уж!Има сблъсък но след ден-два те се разбират ,,като мъже,,!Моята версия е,че след Две години Новият Президент ще се казва Бойко Борисов!А министър-председател ще е посоченият от него човек!В това отношение силно приличаме на Русия!Подкрепям тезата си с избора на Фандъкова!Нима си мислиш,че ако Бойко примерно беше посочил за кандидат-кмет Красимир Велчев,Минко Герджиков или някоя нова Цецка,нямаше да бъдат избрани ли..?5.Волен Сидеров също няма полза от свалянето му!Самият той лигитимира себе си с говоренето антипърванов!Две години още такова говорене ще му е крайно необходимо!Особено в условия,когато телевизия СКАТ не го обслужват!Това е...
цитирай
4. flyco - здрасти haralanov
13.11.2009 13:41
Аз не видях особени различия в мнението ти спрямо моето освен що се отнася до Бойко Борисов. Хм, значи си убеден, че той ще се кандидатира за Президент... Честно казано не виждам никакви логични аргументи да го направи. Според мен основният двигател на сегашните бълбукания е Сидеров. И това не е насочено директно срещу Първанов, макар той да е конкретното лице под прицел, а точно срещу Бойко Борисов. Позицията на Първанов е ясна, той се брани, а тази на Борисов остава променлива. Веднъж така, веднъж онака. Има причина за това. В духа на конспирацията :) ако е имало договорка между Сидеров и Борисов преди изборите за тотална подкрепа от страна на "Атака", то вероятно Сидеров държи да получи гаранции за бъдеща подкрепа от ГЕРБ за своята кандидатура. Държи да получи гаранцията сега във вид на недвусмислено взета страна от ГЕРБ по отношение на импийчмънта. Обаче нещо не се получава и това ще го изнерви /Сидеров де/. Интересно ще е какво се случва по "Скат" :) Бойко ще пробва Фандъкова в избора за кмет на София. Тук ще се повторя. Ако тя тотално смачка опонентите, той ще използва този резултат като коз срещу Сидеров за да се откачи от предварителните договорки. Ще видим, ако "Атака" направят рязък завой до една година в отношението си към ГЕРБ това за мен ще е окончателен знак, че договорка е имало.
цитирай
5. haralanov - Не,не,не...
13.11.2009 14:13
Изцяло конспиративно е твърдението ти!АТАКА получават около 10-12% от общественото доверие при Избори!Като нямат тренд за покачване!Влиянието на Сидеров оттук-нататък силно ще намалява,защото:Всяко едно пряко или косвенно участие във Властта източава и трупа негативи.В условие на Криза,това е неизбежно!Телевизия СКАТ досега беше основната медия за изявите на Волен!Отсега без тази подкрепа,част от популярността му,вече няма да е същата!И трето за което сега се сещам.Партия АТАКА не е политически стабилна!В миналият Парламент тя беше напусната от повече от депутатите си!Няма причини и сега да не е така!Не преувеличавай възможностите на Болен Лидеров!Той е повече от слаб като позиции...
цитирай
6. flyco - Re: 5.
13.11.2009 14:28
Ще видим. Може да преувеличавам, пък може и да не. Мехурът на Бойко носи много неизвестни, ако току виж се пръсне нещата могат да станат реални. А Сидеров си носи в джоба една игла за пръскане на мехури... в комбина с Доган.
цитирай
7. mamkamu - Настръхнах на точка 5. Сидеров -...
13.11.2009 16:04
Настръхнах на точка 5. Сидеров -президент! Леле!!!

Е т`ва вече може да е капката, която да ме накара да си бия камшика от тук окончателно.
цитирай
8. flyco - Re: 7.
13.11.2009 16:37
В България всичко е възможно, след като цар стана министър-председател на републиката вече нищо не може да ме настръхне.
цитирай
9. diso - Откакто се обсъжда темата
14.11.2009 07:35
все се чудя има ли подходяща кандидатура - ей така, по принцип и нещо не се сещам. Имам предвид човекът да е уважаван и представителен.
Това ме притеснява.
цитирай
10. flyco - Re: 9.
15.11.2009 15:42
Неоспорими кандидатури сякаш няма. На Бойко човекът ще е ако изборите са днес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1366988
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476