Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2009 12:54 - Относно референдума за новините на турски
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 2160 Коментари: 6 Гласове:
10



Ако такъв все пак има, няма да участвам, защото отказвам да бъда използван.
У нас най-лесно е да се издигнеш за сметка на някой друг. Докато нещата продължават да се случват по този начин България ще си остане лошото изключение на ЕС. Раздухването на въпроса с новините на турски език по БНТ е точно такова дело: за сметка на.
От тук са минали толкова много народи и въпреки това сме се запазили. Днес май забравяме как сме го направили. Всъщност как?!! Днес нито сме прабългари нито сме славяни, но реагираме като ужилени ако не ни признаят за българи и това е добре.
Не е нужно някой да плаща за националното ни самочувствие. Всички, които са получавали самочувствието си за сметка на някого винаги накрая са заплатили скъпо за това.
Един кресльо предлага схема, поради различни причини. Няма да им обръщам внимание. Но защо получава толкова масов отзвук, от какво в нас самите се възползва? Включването в тази схема става много лесно - като заявиш позиция по "проблема". Но даваме ли си сметка, че това въобще не е проблем? Че позицията не е задължително да бъде полярна? Че има друга гледна точка освен "за" и "против". А точно тази гледна точка отсъства от разгорелите се по блоговете коментари.
Ние не сме българи защото сме по-велики, по-красиви или по-умни. Няма да станем такива ако забраним нещо на някого, напротив ще станем по-грозни, по-глупави и по-нищожни в очите му.
Ако някой се опита да се присъедини към нас трябва да е добре дошъл, тогава ще ги има България и българите. Насилствено интегриране няма, то се нарича с друга дума - асимилация. Посоката на интегрирацията трябва да бъде отвън навътре, само тогава има смисъл.
Какво означава "Да се забранят ли...?" Как може това да се допусне като въпрос към нацията! Има толкова много объркани принципи у нас възпроизвеждащи още по-сбъркани модели на поведение. Днешният призив за референдум е резултат на сбъркана ценностна система, на отказ от национални традиции, на липса на поглед в бъдещето.
Трябва да се опомним колкото може по-бързо. Много хора нямат място в Парламента, но поне за мен Сидеров и Янев са за друго място.


Тагове:   референдум,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - ЛЕЛЕ САМО КАК ЩЕ ОБЪРКАМЕ СМЕТКИТЕ НА дОГАН АКО ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ "за" НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ:))
18.12.2009 13:02
И на малкитъе деца им е ясно че това е чиста проба провокация .Само идеята да не торпилира създателя си. Че у нас нещата са непредвидими и неконтролируеми.
цитирай
2. mamkamu - :)
18.12.2009 14:05
Да, въпросът е съвсем сбъркан и един такъв референдум не може да стеснява правата на малцинствата. Те просто съществуват и никой не може да ги отменя.

Чудя се, кой ли е средния път в случая! Защото новините на турски могат да бъдат само в две състояния: да ги има или да ги няма :) Пък и въпроса е вече поставен.
цитирай
3. flyco - Re: 2.
18.12.2009 14:28
templar го е казал много добре - онова за стоплянето на сърцето.
Има среден път и той е най-важен: какво да бъде съдържанието на тези новини.
цитирай
4. haralanov - Мдааа...
18.12.2009 15:37
Днешният призив за референдум е резултат на сбъркана ценностна система, на отказ от национални традиции, на липса на поглед в бъдещето.
Трябва да се опомним колкото може по-бързо. Много хора нямат място в Парламента, но поне за мен Сидеров и Янев са за друго място.

А аз съм вече почти сигурен,че такъв Референдум няма да има!Изпуска се напрежение!Идиотското е,че има напрежение само четири месеца след провеждането на редовните парламентарни Избори!Кризата допълнително действа изкривяващо за съзнанието на мнозина!А зад дебелашките изблици на Яне и Волен стоят единствено и само лудост и простотия!
цитирай
5. flyco - Re: 4.
18.12.2009 16:21
Има няколко теми, които тлеят под тънък пласт пепел в обществото. Част от една от тях е това искане за референдум. Мисля си, че всички бивши, настоящи и бъдещи управляващи имат интерес от такива теми. Колко е жалко за обществото ни, че е толкова лесно манипулируемо. Вадиш скелета от гардероба и веднага всичко отива на заден план. Прибираш скелета и ставаш герой. Вадиш друг и пак аху-иху, прибираш го и пак ставаш супермен. Медиите са услужливи и винаги на разположение. Има кадърни журналисти, както и значими обществени фигури, които могат да разголят проблема, но или не получават достатъчно висока трибуна или мълчат поради някаква зависимост. Всъщност това не е основен проблем. На мен ми се струва, че най-важно е това, че не мислим с главите си, че се поддаваме на внушения и че не се чуваме един друг като си говорим.
цитирай
6. breeze - Здравейте!
26.01.2010 19:31
Може би сте посетили - http://sparotok.blog.bg/ , интересно е. Мисленето Ви ми допада.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1370983
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476