Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2010 08:52 - Румяна Бойкова
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 3776 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 13.01.2010 08:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Излагация. Така мога да определя представянето на Румяна Желева пред Европарламента снощи. Благодаря на БНР, за прякото излъчване!
Нито един конкретен отговор. Не, че съм някакъв експерт, който очаква някакви точно определени конкретни отговори, но това което чух от нея беше в три основни направления:
Първо - ще отидела лично на място да се запознае с проблемите.... Според мен като кандидат за този ресор трябваше вече да се е запознала не само с проблемите, а и с възможните им решения. Също така да има собствени различни варианти за решаване на конкретните проблеми - според всеки един, а не отговорът и за Судан да е същия като отговора за Конго например.
Второ - ще разчита на експертите, които работят за нея... Хубаво, добре, разбира се, че е така, но на въпроса как ще осигури тяхната безопасност не успя да отговори. Също така не отговори подобаващо на въпроса как ще повиши ефективността от работата им. Все едно, че слушах отговорничка в някое Бюро по труда - щяла да проведе курсове за да си повишат квалификацията и т.н. Че нали за да работят тези хора там те вече трябва да са достатъчно квалифицирани?!
Трето - ще вземе предвид предложенията на задаващите въпросите... Чакай сега, та нали те питат ще инициираш ли законодателни промени в своя ресор, а не какви ще са промените. Веднага се скри зад Европейската комисия и избяга от собствена отговорност, само че си там не за да прехвърляш отговорността, а да я носиш.
Няма как да оставя настрана въпроса с неясното и минало. Да, не трябваше инициативата за разнищването му да произлиза от българска страна, но от кого друг да произлезе? Ако има някакви съмнения относно нейните действия през август 2009-та то самата Румяна Желева трябваше да започне първо с това за да не се стига до въпроси. Наример като предварително подготви всички необходими документи с превод на английски и дори да ги направи достояние на всички заинтересувани депутати преди да започне препитването. Защо не го е направила не отговори. Вместо това започна да кани наляво и надясно всеки, който се интересува да дойде в България и да провери. Така не се прави. Днес не е нужно да се ходи никъде за да се провери каквото и да е.
Излагацията може да спре до тук като това зависи от Барозу. Той го знае и ще го направи. На него не са му нужни никакви документи от България за да вземе решение какво и как да направи, но те може би ще бъдат използвани като довод.
Отговорността на Бойко Борисов за провала на Желева? Пореден жълт картон, който няма как да не бъде вдигнат и от нашата преса колкото и бойкоугодна да е тя.
Какво може да се направи от тук нататък ли. Каквото и да се случи то вече не зависи от българската страна, нито от самата Желева. В момента тя се намира в една лодка спускаща се по водопад.



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Пълна излагация
13.01.2010 08:55
Румито Желева не става за Външен министър!За Еврокомисар-хептен!
цитирай
2. flyco - ...
13.01.2010 09:00
Румяна Бойкова - това не е случайна грешка.
цитирай
3. анонимен - абсолютно съм сагласна с тази теза
13.01.2010 09:08
не става за Външен министър!.....и ако сте забелязали от по ранни неини изказвания ,тя няма дар слово ,усуква отговорите,изобщо не е компетентна за повече от нещата
цитирай
4. galinabg - Мдааа,
13.01.2010 13:10
забравил си само, че ще обучава жените от Конго как да не бъдат изнасилвани и как ще си сътрудничи с талибаните по технически въпроси....Много хубаво си го написал!
цитирай
5. flyco - Re: 4.
13.01.2010 14:40
Благодаря Галя! Между другото Румяна Желева не чу само един въпрос и поиска задаващият да го повтори - за Аденския залив. Може би наистина не знае къде се намира той. Всъщност тя отговаряше еднотипно по различните въпроси, каквото каза за Аденския това щеше да каже и за Мексиканския ако я бяха попитали. Не се сещам дали имаше въпроси относно промените в климата, но предполагам, че ако е имало пак е била така изчерпателна. Все едно мен да ме питат.
цитирай
6. haralanov - Виж и нещо друго...
13.01.2010 17:01
Кой стои и притичва зад нея на снимката...
цитирай
7. flyco - Re: 6.
13.01.2010 20:13
един мушморок
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367138
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476