Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 11:01 - за Михов и Паръмов
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 2669 Коментари: 5 Гласове:
2



Похвални, според мен, бяха усилията на Бойко Борисов "да засили" икономическия си екип с привличането на Илиян Михов. Резките промени на съобщени вече икономически решения говореха за несигурност и недооценяване на реалностите при вземането им. Далеч съм от мисълта да сравнявам професионализма на Михов с този на Дянков, но доколкото аз разбрах намеренията на Борисов за привличането на Михов към икономическия екип на правителството, бяха с основна цел обсъжданията на предлаганите от Дянков решения да стават не по вестниците, а вътре в правителството и изнесеното крайно решение да бъде така обосновано, че да изтърпи критиката както от ляво така и от дясно.
Корективът Михов беше добро решение. Той обаче не се състоя. Уважавам мнението на Илиян Михов да откаже да бъде употребен, защото точно такъв щеше да бъде, дори и за "добро". От Синята коалиция реагираха остро срещу изказвания на Михов. Това първоначално ме учуди, но след като видях неговият отговор в "Панорама" си помислих следното: Добре де, и Костов и Димитров са икономисти. Претендират да са корективи в икономическите решения на кабинета, напълно основателно. Тогава ако този коректив се измести към Михов те какво ще правят? Отговорът е, че ще правят същото, но вече с по-малка "тежест". По-точно едва ли ще има какво да коригират, а преди всичко да се съгласяват. Така политическата подкрепа от страна на СК към ГЕРБ ще се превърне ако не в безусловна, то почти в такава, защото днес у нас се вземат предимно икономически решения, политическите са взети и по тях промени не могат да бъдат предизвикани. От тук следва обезличаването ако не на СК като цяло то със сигурност на разликата между СДС и ДСБ вътре в нея. Изопачаването на думите на Михов беше подето от медиите, като отговор на това изопачаване се появиха изказвания на Димитров, в смисъл че е недопустима промяна в борда... Но нали самият Михов не е за такава промяна. Напрежението, което се създаде явно беше анализирано в тесен политически кръг и решението, което беше взето изплува в последното изявление на Михов: Подкрепям напълно решенията на Дянков, замразявам вицепремиерството си и т.н. всичко с цел да се прекратят вътрешнополитическите разпри вдясно.
Какво следва по-нататък? Следва Паръмов :) Борисов е длъжен да запълни вакуума оставен след "напускането" на Михов и явно Паръмов се явява точният за този работа човек. Далеч съм от мисълта, че той ще взема решения или ще коригира решенията на Дянков. Паръмов е медиен параван пред Борисов и донякъде маскира неуспешния му опит за отделяне от "опеката" на Костов и Димитров.
Краен резултат: получи се т.нар. "българска работа" - измислено правилно решение, но поради редица причини вместо да се изпълни по правилния начин с правилните материали се "връзва с тел".



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - неее, оттеглянето на Михов в ник...
01.02.2010 11:09
неее, оттеглянето на Михов в никакъв случай не е следствие от атаките на малките десни.
просто ББ пак избърза с нещата- обяви ги, преди да си е опекъл работата, т.е. да си е изяснил какво иска от Михов и Михов склонен ли е да го направи.
цитирай
2. miralyub - П. С. Паръмов е хвърлил оставка, ...
01.02.2010 11:11
П.С. Паръмов е хвърлил оставка, хахаха.
абе, никой не ще да работи за ББ.
цитирай
3. flyco - :)
01.02.2010 12:35
Това за оставката не го знаех, но тя изглежда логична. Излиза, че глупаците са започнали да намаляват.
цитирай
4. haralanov - СК нямат полезен ход...
01.02.2010 16:36
С отвращение ще подкрепят ББ,щото иначе идват Суека Станишев и Доган!Кофти дилема наистина!
цитирай
5. flyco - Re: 4.
01.02.2010 21:05
Това имах предвид като казах, че политически промени не могат да бъдат предизвикани. Все пак не мисля, че липсата на ходове е отрицателен ход :) Важно е когато се налага да се реагира адекватно иначе ще стане малко като на Бойко - да се реагира за щяло и нещяло, а пък после да се гледа дали е адекватно или не.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1370899
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476