Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2010 09:12 - По повод гръцката блокада
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 2255 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 05.02.2010 09:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Един месец откакто гърцките селяни са блокирали границата. Тук нарочно употребявам думата "селяни". Нашият бизнес търпял ежедневни загуби. БатБойко /"Бат" е от Батман/ лети насам-натам, отпушва границата като един "Мистър Мускул", но след като премине действието му тя пак се затваря...и така до кога? Докато гръцкото правителство се разбере с гражданите си. Тук нарочно употребявам думата "граждани".
Какво може да изкара български граждани на подобен протест гарантиращ международен скандал? Може би някой газопровод, петролопровод, електропровод или заменка на гори, боклуци, дупки, кучета, битова престъпност, корупция по всички възможни етажи, скъпи винетки, скъпи горива, здравеопазване, училище, нисък стандарт... какво? Нищо! У нас дори болници се затварят и нищо не произлиза от това. Всъщност произлиза, едни хора се опитват да се пишат водачи на съпротивата, въпреки, че такава няма. Тук въпросът не е за водачите, а за липсата на съпротива. Тъкмо когато безформената човешка маса у нас започне да се осъзнава, че тя е властта, че от нея зависи, че тя е длъжна и че тя трябва се появява някой /например Жорж, например Симеон, например Бойко, например Волен, например Яне/ който нежно разбърква супата и отделеният аромат притъпява щенията. Хората се нареждат на опашка и зачакват. Така са научени, да си чакат реда, да не мърморят, да мизерстват в името на... на какво? Преди беше в името на светлото бъдеще, на развития социализъм, после беше в името на демокрацията, сега е в името на излизането от кризата, утре ще е в нечие друго име... въобще имена да искаш, винаги ще се намерят, дори има предварително подготвени, но това е друга тема. И си чакат. И си дремят, какви протести, какви трактори?!? А когато няма под ръка такъв някой, за когото стана дума по-горе, се прави референдум или се събират подписи и винаги се обещава. Въобще у нас се обещава много и от всички. Най-много обещават от опозицията, после от властта, а за прокуратурата обещанията са направо начин на живот, като въздуха и водата, те без обещания не могат.
Какво имах предвид за да напиша поста ли? В Гърция дори селяните са граждани, а у нас всеки се мисли за това, което не е. Илюзиите трябва да свършат.


Тагове:   граница,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Флай, който мисли, отдавна не храни ...
05.02.2010 13:21
Флай, който мисли, отдавна не храни илюзии....
цитирай
2. mamkamu - :)))
05.02.2010 17:45
Ама те, гръцките селскостопанственици не са много изобретателни в протестите си. Само едно си знаят. Нещо щом ги стегне и хоп -на българската граница :) Близо им е.

Прав си! Гръцките селяни са по-големи граждани и от потомствен софиянец :) Нищо, че си падат малко катили :)
цитирай
3. haralanov - Фабриката за илюзии,трябва да затвори...
06.02.2010 12:29
Но пък и гръцките фермери свикнаха на здрави субсидии и не само те фалираха гръцката държава...
цитирай
4. galinabg - Флай,
08.02.2010 23:46
за каква евентуална "съпротива" в БГ си мечтаем аз и ти? За каква гражданска съвест и активност?! Толкова сме приспани, че чак тръпки ме побиват.
Вярваш ли ми, че аз ако бях собственичка на някое от кафенетата, в които по цял ден киснат гръцките протестиращи селяни, нямаше да им сервирам и щях да ги гоня от заведението си! Като ще протестира - там до трактора си! А нашите "кафеджии" и задниците им целуват, за да им вземат парите за едното кафе! Няма солидарност с чакащите с дни български шофьори, няма национално достойнство,няма грам хъс и борбеност, нямаааа!!!
И както казваш, ако стане зор, сякаш вече си знаят, че все ще се появи някой палячо да ги забаламосва и така Светът на илюзиите няма свършване!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1370191
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476