Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2010 10:24 - Impeachment
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 1790 Коментари: 1 Гласове:
5



Малко разсъждения по злободневната тема на деня, която въобще не смятам за най-важна за обществото.

Импийчмънта, за който днес навсякъде се говори, няма да се състои. Ето защо: Първанов не е толкова глупав за да не си даде ясна сметка до какво ще доведе публикуването на стенограмата от срещата му със Симеон Дянков. Изразът "импийчмънт" се е появил между стените на обиталището му много преди Цветанов да го изтръска в "Панорама". Ако е имало дори минимални шансове тази процедура да доведе до сваляне на Първанов от длъжност той, сигурен съм, никога нямаше да инициира случващите се в момента събития. А за това, че те са инициирани от него две мнения няма. Следователно каква е целта му? Ами тя вече е ясна: Бъдеща политическа кариера или с други думи - оцеляване в политиката. Използва се медийно присъствие и то за сметка на уж дясната ГЕРБ. Има ли ниша за това, да има и то каква. Дяснозаявилата се партия ГЕРБ е длъжна да провежда в момента лява политика, защото никаква друга не може да бъде провеждана. Казвам в момента, а не по време на целия и мандат. Така между другото лявата БСП беше принудена да провежда дясна политика по време на управленито си, но от дясно никой не използва това в своя полза. Сега Първанов ще направи точно това - ще използва невъзможността за лавиране на ГЕРБ за да докаже, че тя е фалшива партия, която заявява едно, а върши друго. Ще я изкара по-черна от дявола и когато "хиляди, маса, народ" бъдат убедени в това ще се появи алтернативата: чиста и бяла, водена за юздата от Татяна или Велислава, защо не и от Райчев, а отгоре самият той, скромно заел мястото поради историческия момент и вълната на промяната.
На какво разчиташе Първанов за да се случи сценарият, защото това със сигурност е сценарий. Според мен на Цветанов. Цветанов беше поканен в "Панорама", именно той, а не някой друг. Може би дори беше подтикнат лееекичко и незабележииимичко към капана на изявлението си от винаги верния на властта Бойко Василев. Това също е част от играта. Ако в студиото беше Бойко Борисов едва ли щеше да сътвори новината за импийчмънта, защото той предпочита да замълчи особено когато някой го тика да говори и говори само когато сам реши да го направи. Всички след Цветанов в йерархията нямаше да свършат работа поради възможността за отмятане на партията от думите на говорившия - това се е случвало. Значи трябваше да има един, който да каже първи думата импийчмънт и това е точно Цецо. После няма връщане. Всъщност има, но за това малко по-късно. И се започна. Бау-бау срещу Луната.
Защо мълчи Бойко Борисов: Защото има интерес от това в момента. В какво се изразява той, ами в това че вместо да се говори постоянно за кризата, безработицата, повишените данъци, празната хазна и т.н. темата е изместена от не по-малко креслива но напълно несъдържателна постановка. Борисов има полза от това и поведението му е логично, но в същия момент - цинично, а това ще му изяде главата за втори мандат или за президентски, защо не. Има хора, които си водят записки: кога си говорил, кога си мълчал, какво си казал, какво си обещал. И колкото повече време минава, толкова по неоспорими стават едни тези, за които ще има трибуна - защото това е демокрацията.
Колкото и да сме тъпи, писна ни да си играят с нас, затова Борисов е длъжен, все още има шанс, да спре този цирк и да се захване със сериозните въпроси. Също така откровено и с логични доводи да заяви, че е принуден да върши това или онова. Да очертае границите, в които може да мърда и да покаже как точно е мръднал, да заяви намеренията си за бъдещите си действия. Всъщност точно това е програма за действие в криза и тя е безалтернативна от гледна точка на доверието към днешната власт.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bowman - Сега е средата на март ...
14.03.2010 12:26
Април месец се очаква да се покачи баланса , но никой не би се обзаложил какъв ще е резултата. Герб и повечето десни партии протакат , но това няма да продължи повече от месец.
Янев не го включвам към десните, той е друга песен .

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1374332
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476