Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 16:57 - Криминалните доходи
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 2578 Коментари: 7 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Напоследък като заклинание се повтаря измишльотината, че амнистирането на криминалните доходи ще напълни дупката в бюджета. Ако не цялата то една порядъчно голяма част от нея. Чудя се на тези, които смятат идеята за реалистична... Според мен когато се обяви амнистия на криминалните доходи, обявилите я с удивление ще установят, че такива в България няма.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Хм...
24.03.2010 17:11
Демек всички натрупани през т.нар.преход финансови състояния са с чист произход!Да не говорим пък,че отделно по този начин,държавата узаконява престъпления!
цитирай
2. mamkamu - +
24.03.2010 17:21
Хич няма и да се учудя! Но тук забравяме и един друг проблем, обратната страна на медала, дет` се вика. Справедливостта. Вторачени във финансовия аспект, управляващите загърбват моралния...
цитирай
3. bowman - ...
24.03.2010 19:01
амнистирането на криминалните доходи ... това вече са го правили парламентарно си опростиха греховете за години управление.

Странно е когато живееш в дъжава в която това се обсъжда свободно на държавно ниво без притеснение и срам.
цитирай
4. flyco - :)
24.03.2010 21:28
А! Страхотно посещение, радвам се когато блогът ми се посещава от хора като вас, винаги сте добре дошли!
haralanov, натрупаните състояния няма как да са с чист произход. По презумпция първоначалното натрупване на капитали е свързано с не особено чиста игра. Това вероятно е движещия мотив на предложението. Но! У нас просто нямаше натрупване. Сега е модерно новоизлюпените ни ВИПковци да се кичат с квалификации като бизнесмен, финансист, икономист, но те не са такива, те са си мутри, постсоциалистически мушмороци, тарикати и т.н. но не са капиталисти. У нас наистина нямаше натрупване на капитали, а смяна на собствеността, освен това тя не генерира допълнителен приход, а като цяло натрупа разход. Така, че ако все пак има някой притиснат до стената той вероятно ще се възползва от тази амнистия, но тя няма да бъде масов случай, а да се разчита на приходи от нея е илюзия.

mamkamu, българинът масово избра Европейския съюз като еталон за себе си и държавата си. От 1997 насам се опитваме да се движим натам и все се оказва, че сме недоволни от избора си на водачи. Разбира се Първанов повтаря мандат, но пък от друга страна това показа, че българското общество не е достатъчно зряло за да издигне такива водачи, които да останат морално чисти пред него пребивавайки във властта. Българите избраха ЕС не заради друго, а защото го асоциираха с понятието "бяла държава", понятие чието най-близко значение се изразява с моралност в отношенията.

bowman, това показва, че правителството вече е готово да вземе всички предложени му пари и следователно да изпълни всякаква чужда воля готова да даде тези пари. Какво по-страшно от това.
цитирай
5. lado - Чисти, мръсни капитали - няма да има ...
25.03.2010 11:18
Чисти, мръсни капитали - няма да има справедливост по тоя въпрос. Свирено.
Но по отношение на събираемостта.
Има една приказка за въглищаря с каменното сърце, която все не ми излиза от главата като аналогия с приказните мерки на поредното углавно правителство.
Та въпросният си пожелава от отговорника по въпроса, местния вещер, да печели винаги на комар, и да има в джоба си толкова пари, колкото има най-богатия играч на карти. И всичко е ОК, докато не сядат един срещу друг на масата за покер.
И нашия , нали е най-добър - мачка . Но за негов ужас, колкото повече печели, толкова по-малко пари има в джоба си.
Защото парите му са свързани с доходите на този,когото обира на карти и пряка зависимост от съдържанието на джобовете му.
Та как углавното правителство ще си върже гащите , респективно бюджета, като не мисли как хората да проимат пари, па тогава да им ги вземе?
Как ченгесаро-комунистическите бизнесмени да отимат изведнъж бизнес отношения,като досега раснаха в посткомунистическа оранжерия?
Известно време грабиха фондове, ама секна , и сега, при условията на свободен пазар - фалииит.... и на държавата - да си спомним приказката...
Поздрави!
цитирай
6. flyco - :)
25.03.2010 11:47
lado, въпреки всичко у нас има хора, които изкарват парите си с честен труд и поемане на рискове, за които плащат самите те. За съжаление точно от техния гърб ще се свали поредната кожа.
цитирай
7. lado - Съгласен съм за това. И знам, че има и ...
25.03.2010 12:09
Съгласен съм за това. И знам, че има и свестни лекари, адвокати
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367595
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476