Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2010 23:03 - за писмото Доганово
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 3138 Коментари: 9 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това е начало на поредната медийна шумотевица, от която имат полза много повече хора отколкото се виждат над пушилката.
Ползата на в."Труд" - всички текстове на Велева ще се лапат като топъл хляб поне за седмица или две. Може да се увеличи тиража.
Ползата на Бойко - за малко поне медиите ще го оставят да си поеме въздух. Ползата му е същата както при разправията между Първанов и Дянков.
Ползата на Първанов - всеки скандал се забравя веднага щом избухне следващия. След размахване на знамето за примирие се чакаше отместване на огъня и то  дойде.
Ползата на Станишев - същата като тази на Първанов.
Ползата на Костов - покрай раздухването на скандала все ще може да излезе нещо достатъчно черно, което да доубие един политически противник.
Ползата на обществото - няма полза, каквото и да ни се представи като полезно в тази ситуация ние нищо не печелим, напротив губим много повече неща отколкото ако тя не  беше предизвикана.
Ползата на опозицията - преследването на Доган ще отслаби нейното собствено преследване.
Ползата на управляващите - докато интересът на обществото е насочен натам може поредната глупост да мине по-незабелязано.
Ползата на църквата - двете страни в конфликта са достойни за презрение от тази гледна точка бялото може да изглежда още по-бяло.
и накрая
Ползата на Доган - ако нямаше полза, никога нямаше да напише това писмо. При очерталото се преследване от страна на властта ангажирайки медиите срещу себе си може да разчита на ролята на жертва. Това пък може да бъде използвано при евентуално съдебно дело в полза на защитата му. От друга страна поемайки инициативата в разправията Доган може да я насочи в изгодна за него посока така че кълбото от обръчи и интереси да се оплете още по-здраво и да не може да се открие края на нишката и съответно да се разплете. И това е при условие, че кълбото е едно и че навитият на него конец е само с два края... не е така обаче. За двадесет години само глупак може да разчита на едно кълбо с два края, а Доган не е глупав. Във всички случаи писмото му /аз съм далеч от мисълта, че той е седнал и лично го е написал/ е защитна реакция, но в не по-малка степен е и предложение за танц, както и заявка за присъствие в политиката.


Тагове:   писмо,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miralyub - Не издържах да покоментирам. . . за ...
25.03.2010 23:10
Не издържах да покоментирам... за ползата.
Има полза,има.
1. Нека се знаят явно връзките и медийно-политическите зависимости.
2.Зад кумирите какви пошли лица се крият.
3.Че доносниците са мръсници за цял живот...
цитирай
2. haralanov - Не си съвсем прав...
25.03.2010 23:18
Прочети внимателно отново написаното и ще разбереш,че Доган го е писал!Емоцията,намеците,едва загатнатата пикантерия издават минала близост между двамата!Тук не търси полза!Чрез Велева преди дни е говорил Гоце!Така предполагам.От Доган имат полза хора с намерението за изграждането на бъдещи политически проекти.А знаем кой държи монопола над гласовете на българските турци!650 000 гласа не са никак малко!Те са си направо златен жокер.
цитирай
3. flyco - Re: Мира
25.03.2010 23:21
Доказателства няма да излязат, а като няма доказателства всеки може да си говори каквото иска.
цитирай
4. vmir - Не виждам чудно в това Доган сам да си е написал писмото.
25.03.2010 23:27
Не бива да се търсят някакви специални пластове на тактически прикрития или нападения, сякаш Доган е някакъв фаворит на някакъв мозъчен тръст. Доган е хитър, но примитивен. Иначе не би допуснал да се приеме за капацитет по технически специалности, защото бил чел книжки и да гушне за годинка или две хонорар колкото заплатите на 3-4 професора за цял живот. Това може да стори само примитив, който се е взел насериозно.
цитирай
5. flyco - Re: haralanov
25.03.2010 23:27
Интересна посока на разсъждения. Към електората на ДПС отдавна са проявявани интереси, аз съм сигурен обаче че докато Доган е жив той ще остане единен. Той е надежда на Доган да продължи да участва в политиката. Не вярвам Първанов да успее да откопчи нещо, много по-лесно и евтино е при циганите, тук не си струва. А що се отнася до някаква емоционална обвързаност между Велева и Доган, там където са минали големите пари металният блясък в окото е прерязал всякакви емоции.
цитирай
6. flyco - Re: vmir
25.03.2010 23:32
Властта го е омаяла. Някъде в блога ми се мъдри онова негово предизборно изказване , в което заявява, че той е инструмента на властта, че той разпределя парите. Да не говорим за обръчите, които изтърси. Според мен не е глупав, а главозамаян, но това си е негов проблем. Аз мисля, че не бива да се подценява.
цитирай
7. vmir - 6. flyco,
26.03.2010 00:32
flyco написа:
Властта го е омаяла. Някъде в блога ми се мъдри онова негово предизборно изказване , в което заявява, че той е инструмента на властта, че той разпределя парите. Да не говорим за обръчите, които изтърси. Според мен не е глупав, а главозамаян, но това си е негов проблем. Аз мисля, че не бива да се подценява.


Хитър е, но омаята на властта го е накарала да изтърве връзката с действителността. От години се взема прекалено насериозно, иначе не би изтърсил всички глупости, да вземем само "купуването на гласове е европейска практика". В писмото прави същото, в което обвинява иначе неприятната Велева - сипе оценки, базирани на виртуална морална платформа, с надеждата да се приеме, че това е личната му морална база. Това не е умно, но от друга страна пък, той е длъжен да опита...
цитирай
8. анонимен - Не,
26.03.2010 14:25
понякога си изпуска и нервите, както беше с гащичките на Айсехел.
А на Велева този път няма да й мине номера
цитирай
9. flyco - ...
26.03.2010 20:39
В България може да се купи всичко, включително и минаването на всеки номер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367417
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476