Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 09:58 - за БСП ерченето
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 2959 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 27.04.2010 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Откакто БСП сдадоха властта постоянно нейни представители, в интервюта и разговори по медиите, изтъкват как те са оставили държавната хазна пълна догоре. Как съотношението между външния дълг и БВП е било най-малко по време на тяхното управление и как това няма да се повтори в близките 20 години. Изтъкват го с гордост, като някакво супер постижение.
Между другото клечката от кибрит гори най-силно точно преди да изгасне.
Контрата на тази БСП хвалба според мен е: Ами добре бе, като управлението ви е било толкова успешно защо бяхте така шумно пометени на последните избори?
Никой в БСП не отговаря директно на този въпрос, но не съм чул и да е задаван. Как така при толкова много пари в бюджета по време на тяхното управление протестираха точно учителите? Ами полицаите, те също протестираха.
Преразпределението, за коeто бяха отговорни управляващите, им изяде мандата, та и евентуалният бъдещ. От това не е застрахована нито една управляваща партия. Това изяде и главата на костовото СДС. Ако Бойко има усет към успеха и провала е длъжен да обърне внимание на тази теза. Не, че ми пука кой знае колко за него или ГЕРБ, но ми писнаха повторенията в провалите и силно се надявам те най-накрая да бъдат заменени с успех. Е, криза е, но тя е за всички. По време на такава екстремна обстановка можеш да спечелиш много. А ако загубиш, загубата ще е същата като на всички предишни.
И още нещо. България не може да бъде социална държава ако няма преразпределение. От тук нататък започват подробностите, които касаят експертите.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eien - Заглавието е страхотно
27.04.2010 10:13
попадение!
цитирай
2. анонимен - Деменцията в БСП "маминките" неизлечимо прогресира
27.04.2010 13:41
Тази сутрин по БТВ, говорещата глава Сергей Станишев за пореден път показа, че ръководството на БСП явно са с некротизирали мозъци и страдат И от младежка деменция.
цитирай
3. анонимен - bravo
27.04.2010 14:38
bravo
цитирай
4. анонимен - нищо ново под слънцето
27.04.2010 19:12
Ние пък ядем доматите с коловете и вадим картофите с тротил!!!

Управляват ви децата на комунистите и Царя комарджия, ядосва се американско ченге пред Razkritia

В годините на така наречената демокрация България продължава да бъде
управлявана от децата и внуците на комунистите, които бяха начело и в предишните 45 години. Това твърди в специално интервю за Razkritia Георги Христов, пенсиониран американски полицай след 21-годишна служба.
„Аз не се сещам за някой, който е демократичен президент, премиер или министър. Няма такъв – всички са деца на комунистите и агенти на Държавна сигурност. Като почнете от Петър Младенов, Желю Желев и чак до сегашните. Да не говорим за Царя, който е доказан комарджия и алкохолик”, казва американският ни събеседник.

Според него ДС и Съветските тайни служби стоят зад Симеон Втори и те са го докарали в България като част от плана си за нашата демокрация.

„Само един малоумник може да вярва, че след като са унищожили цялато му семейство и са им отнели имуществото, комунистите ще го оставят жив просто така. Той е вербуван и си изигра перфектно ролята”, казва Георги Христов.

За разлика от баща си, който е помагал и на обикновените хора, отменял е и смъртни присъди. Симеон обаче няма нищо общо с като характер и поведение с баща си. Той е отгледан в чужбина за сметка на службите и неслучайно кралските семейства в Европа гледат на него с пренебрежение.

В България продържават да управляват наследници на партизаните от 1944-та година. Например сегашният премиер Бойко Борисов. Той е имал двама дядовци. Когато му е удобно той вади на показ този дядо, който е убит от комунистите. В друг случай вади другия, който пък е бил с червените и така е добре с всяка власт. Неслучайно е бил бодигард и на Тодор Живков, и на Симеон Втори. Не е ясно като пожарникар какви пожари е гасил, но това вече са подробности. И какво като се срещнал с президента на САЩ Обама – той имаше среща с Путин, а другите бяха за масовка.

„Да вземем сегашния главен прокурор – и по комунистическо време е имало Велчев, и сега Велчев гони престъпниците. И преди имаше Станишев и Доган, и сега пак ги има. Преди Доган може да е бил лейтенант в службите, сега може и той да е генерал”, вълнува се емигрантът.

Бащата на вицепремиера Цветан Цветанов пък е бил шофьор на шефа на Държавна сигурност по времето на Тодор Живков. Генчо Цветанов дълги години е возил Григор Шопов и е имал власт почти колкото него, държал е съдбите на много хора в ръцете си. А тогава някои не можеха без протекция да станат шофьори на автобус или на боклуджийката.

„И как сина на шофьора на ДС сега става министър?”, пита се Христов. Явно трябва да си много добре проверен и „наш човек”.

Невъобразимо е и как се арестуват хора от ранга на бивши министри. Все едно са наркотрафиканти или серийни убийци. А просто трябва да им се изпрати призовка и те ще се явят в полицията.

Според американския пенсионер системата въобще не се е променила и за България просто няма излизане от кризата.

„Продавам всичко тук и си заминавам за Флорида. Омръзна ми от простотии и неуредици”, завършва 46-годишният Георги Христов.
цитирай
5. анонимен - нищо ново под слънцето
27.04.2010 19:25
това вече е за невярващите! :

http://www.youtube.com/watch?v=pSb19FdlRWI&feature=player_embedded
цитирай
6. haralanov - Здравей!
27.04.2010 22:16
Две неща искам да напиша.Едното е,че БСП загубиха изборите,защото ,,хората не ни разбраха,,(разбирай за стореното добро).Това според Суека Станишев.И второто...Готов съм да споря с теб!Това със ,,социалната държава,, си е чиста лъжа.За мен поне.Държавата е лош преразпределител на средства.Против съм някой да се разпорежда с моите пари,както той намери за добре.За съм по-ниски данъци и всичко да бъде платено.При това КЕШ.Да,в Швеция и Дания ти вземат 52% от това,което си заработил и насреща получаваш безплатно здравеопазване,образование,гладки пътища и т.н. и т.н. но...Доходите там и без това са високи.Ако тук,както и вземам 400 лв.ми вземат половината сума...Да предположим,че ще я карам някак си!Може ли обаче някой да ми даде 100% гаранция,че ще получавам срещу това качествено Образование,качествено Здравеопазване,асфалтирани пътища,висока пенсия на старини..?Питам те и теб,като човек със симпатии към Лявото!
цитирай
7. flyco - Re: haralanov
28.04.2010 12:00
Съгласен съм, че хората не са равни и няма как да бъдат. От тук следва различното им социално положение в обществото. Далеч съм от мисълта да се подарява на когото и да е каквото и да е. Преразпределение на средства от тази гледна точка въобще не обсъждам, защото съм против. Като казвам, че щом България държи да се именува "социална" е длъжна като държава да осигури справедливо преразпределение на някакви средства имам предвид следното: Задължително условие за всяка развита държава е да има социален минимум за населението и. Това гарантира консолидация на обществото върху общи цели за развитие. Освен това премахва възможността за "естествено" образуване на маргинализирани групи. Тук не става въпрос за паразитиране на част от населението върху гърба на останалите. В момента това явление се наблюдава в Европа където ниско квалифицирани имигранти, главно от Източна Европа, вегетират /по ЕС стандарт/ или живеят добре /по БГ стандарт/ възползвайки се цинично от тази теза. Споделянето на средства без условие е вредно. А условието е приобщаване към ценностите на обществото, което е съгласно да ги отпусне.
Приветствах приемането на България в Европейския съюз и поради тази причина. След като сме избрали и сме били приети сред развитите европейски страни, управлението на страната е длъжно да води политика за създаване на широка средна класа, а не за все по-голямо разслояване на обществото по социален признак. За държава като нашата това е огромно предизвикателство към управлението, към всяко следващо управление. Тук се намесва тезата за "двигателя", кой да дърпа напред и нагоре. Десните имат основание да искат освобождаване на предприемаческата инициатива до максимум. Като човек с десни разбирания, знаеш за какво става дума. Аз съм против подобно "форсиране", защото то неминуемо се свързва със засилване на социалното напрежение. Според мен въпросът е в баланса, но както казах, това е основно предизвикателство пред всяко българско правителство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1369587
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476