Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2010 13:46 - Удивително!
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 6189 Коментари: 18 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бойко Борисов, министър-председател на Република България:
"В момента ние сме най-добре в ЕС. България много по-бързо ще излезе от кризата от останалите страни-членки, тъй като се взимат мерки срещу нея."
"Виждате, че другите държави ги принудиха да вдигнат ДДС-то на 24-25%, докато за нас нищо не се казва, така че трябва да се гордеем с това, което правим срещу кризата."

Извън секундите за реклама, какво вярно има в тези думи?



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - О,дааа...
09.05.2010 14:11
Удивително е наистина!
Все повече се убеждавам,че с популизъм може да изкараш и няколко мандата!
Карай,че нищо не си свършил!
Важното е да втълпяваш,че си страшно добър!
цитирай
2. vmir - Финансовата политика на България в момента е ако не най, със сигурност една от най-адекватните
09.05.2010 15:23
на настоящата финансова и икономическа ситуация в Европа. Най-адекватна изглежда и от гледна точка на политиките, към които се стреми ЕС. Че на много хора това изявление им се струва празна хвалба показва единствено навика да се пънем за няма нищо, сякаш всички забравиха сравнително неусетното стабилизиране и възстановяване на икономиката от правителствата на Ф. Димитров, Софиянски и Костов. Екшъните в икономиката са за БСП, която, ако й пукаше за хората, още през 1989 трябваша да приеме политика към ограничаване на икономическата престъпност и обществен контрол върху трансформациите в икономиката. Който не вярва, да се запита ясни ли му са параметрите на възможната национална финансова политика, известно ли му е какви сценарии са възможни при избор на 2-3 техни комбинации, свойствен ли му е такъв анализ, или просто преповтаря чутото, което само по себе си не е лошо, но лошото идва, когато повечето се самонавият, че единствения правилен път е да си създаваме проблеми заради удоволствието да ги увековечаваме.
цитирай
3. bowman - И двамата ...
09.05.2010 15:58
И vmir и flyco и грешите и сте прави . За нас връщането в стабилно състояние е твърде близо , защото стандарта е на най - нископлатените в евросъюза, по принцип от 20 години сме в криза и от евросъюза могат да ни върнат когато им скимне пак във криза . По добре помислете дали от евросъюза биха дали четвърт от парите които се заделят за гърците , ако стане кофти.
цитирай
4. flyco - Re: bowman, vmir
09.05.2010 17:38
Убеден съм, че не ни чака устойчиво развитие ако стремежът на българските правителства продължава да бъде ориентиран към изкопчването на едни пари от този, който може да ги даде, по какъвто и да е начин. В момента се случва точно това и за последните двадесет изминали години това е най-характерната приемствена черта между всички бг-правителства. От тази гледна точка всички те са изключително леви, дори и това на Костов. Проблемът не е в това, че правителствата ни преразпределят повече от нормалното, а в това че не създават условия за равен старт, както и за честна игра. До момента усилията на ГЕРБ са похвални, що се отнася до работата на Цветанов, но да не забравяме, че пътя към ада е постлан с добри намерения. Пак да кажа, ако не беше хомотът отвън дълбоко се съмнявам, че ГЕРБ биха правили това, което правят сега. Пак става въпрос за едни пари, които ще вземем отвън ако направим това и това. Ще ги вземем и ще ги преразпределим... мотив с традиции.
цитирай
5. flyco - Re: haralanov
09.05.2010 17:39
Относно балона напълно съм съгласен.
цитирай
6. bowman - flyco
09.05.2010 19:31
В думите ти няма лъжа , имаш отворен пазар . Инкубатор за собственото производство не можеш да създадеш трябва да се бориш и то не сред равни, държавните приходи са малко и намаляват . Спирането на финансовия ресурс дори за кратко би означавало край на правителството ,гладни и болни на улицата и включително част от вече бившата държавна администрация. Борисов дойде на власт при празна каса прави каквото може с каквото има за да стабилизира държавата за да даде шанс на бизнеса , защото парите , истинските могат да дойдат само от там . Какво би направил на негово място ти или който и да било друг .
цитирай
7. flyco - Re: 6. bowman
09.05.2010 21:29
Аз бих заложил веднага на производството на екологично чисти храни, експортно ориентирани.
цитирай
8. despinida - Няма къде да ги ескпортираш...
09.05.2010 22:29
там е проблема, че квотите са поделени, а за нас място няма..., но както би казал един популярен блогър...положението е ЧАРОВНО:))))
цитирай
9. silverlining - Абе довчера слушах
09.05.2010 22:32
как тук ще стане като в Гърция... При положение, че там десетилетия наред живеят с пъти по-охолно от нас (т.е. при тях явно има причини за състоянието им). Ние тук откакто се помня все колани затягаме с надежда за светлото бъдеще... И какво постигнахме с това затягане на колани... Действал бил г-н Премиера в правилната посока и затова сме били добре! НЯКОЙ ЗАМИСЛИ ЛИ СЕ, ЧЕ ТОЙ ОЩЕ НЕ СИ Е ПРИЛОЖИЛ ВЪПРОСНИТЕ МЕРКИ. А АКО Е ВЯРНО, ЧЕ СМЕ ПО-ДОБРЕ, МЕРКИТЕ МУ СА ИЗЛИШНИ - най-много да го катурнат.
цитирай
10. vmir - 3. bowman,
09.05.2010 23:25
bowman написа:
По добре помислете дали от евросъюза биха дали четвърт от парите които се заделят за гърците , ако стане кофти.


Няма да дадат, поне засега. Гърция е в съюза много по-дълго от нас, освен това, Европа все още храни културни сантименти към Елада, и ще минат още годинки, докато изостави благоприличието и отговори адекватно. Въпрос на време.
цитирай
11. vmir - 4. flyco - Re: bowman, vmir
09.05.2010 23:34
flyco написа:
Убеден съм, че не ни чака устойчиво развитие ако стремежът на българските правителства продължава да бъде ориентиран към изкопчването на едни пари от този, който може да ги даде, по какъвто и да е начин.


Принципно си прав, но не бива да пренебрегваме и факта, че България не е измежду страните с най-високи данъци.
Шанса ни за излизане от безкрайната криза наистина е в правилата, които да са ясни и еднакви за всички. Това ще тласне неимоверно инициативата, защото ще намалее страхът, че някой с помощта на връзки и с баджанаци ще те избута от пазара и усилията ти ще ти донесат само неприятности.
цитирай
12. flyco - По добре помислете дали от еврос...
10.05.2010 01:01
bowman написа:
По добре помислете дали от евросъюза биха дали четвърт от парите които се заделят за гърците , ако стане кофти.

Категорично няма да ги дадат, защото тези пари ще бъдат дадени еднократно, случайно или не ще ги получи Гърция и край. Гръцкият случай е уникален и ЕС е длъжен да направи така, че той никога да не се повтори. Дали биха ни дали на нас тези пари - да биха ги дали ако нашият случай беше уникален, но той не е. Между другото ние вече си получихме "дажбата" - въвеждането на валутния борд у нас гарантираше финансова стабилност без развитие на икономиката, това ако не е дажба здраве му кажи.
цитирай
13. bowman - flyco ...
10.05.2010 07:50
Ядосваш ме , парите са в банките не в бате Бойко има Развити държави в които банките са фактически собственици на голяма част от големите компании в тях . В Японската икономика този модел е залегнал до там та чужденците да не могат да се ориентират коя компания кой реално я управлява ,но си има и плюсове. Този модел се е създал по време на криза, в България банките не са обвързани с производството така директно и докато банките трупат резерв бизнеса гори поради липса на финансов ресурс . Е това е един вариянт , постановки в стила на някогашното министерство на международните икономически отношения дето спретнаха японците и се обзаведоха с автомобилна и електронна промишленост в евросъюза не можем да си направим , "свободен пазар" и туй то . Други са минавали вече по пътя и са успяли министерството не прави икономиката , докато българинът не смели този факт само глупости може да прави.
цитирай
14. miralyub - смешно, жалко, обидно. . . подиг...
10.05.2010 08:35
смешно, жалко, обидно...
подигравателно...
цитирай
15. анонимен - jymrwUHtqIigAZg
14.06.2011 23:15
Kudos to you! I hadn't thuohgt of that!
цитирай
16. анонимен - suUpltPCwCb
15.06.2011 18:32
SibuQy , [url=http://xunqplphnton.com/]xunqplphnton[/url], [link=http://unjykkdylihe.com/]unjykkdylihe[/link], http://pfgnnlndjlip.com/
цитирай
17. анонимен - VpCnVuDTtvzcBKVV
16.06.2011 14:18
RQ8ACl <a href="http://aunitbpchrva.com/">aunitbpchrva</a>
цитирай
18. анонимен - ypvzEUVlQQQCHFeYRO
17.06.2011 20:40
CCJEha , [url=http://hpkyttxmshus.com/]hpkyttxmshus[/url], [link=http://iibbzkratwrx.com/]iibbzkratwrx[/link], http://npyferimndzg.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367409
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476