Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2010 13:13 - За "дупетата"
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 13290 Коментари: 36 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Когато т.нар. "дупета" се появиха на пазара нашият беден и изключително актуално ориентиран потребител веднага ги оцени като подценен качествен продукт. И започна да ги купува, масово. Бяха добри, гарантирано европейско качество на приемлива за джоба цена - как няма да купиш! Обаче, като купувахме "дупета" не купувахме друго, това което те заместиха. А какво именно заместиха? Ами най-скъпите трайни колбаси, тях заместиха. Тези с най-високата себестойност, най-високата цена и най-голямата печалба. Няма нормален производител на такива колбаси, който да е доволен от случващото се. При всичките САПАРД-инвестиции, които е направил. При сключените си договори за доставка на суровини, при вече произведената си продукция заела почти цялата му складова площ, в условията на все по-свиващи се обороти по време на криза. Не става въпрос за един едър или множество дребни производители. Става въпрос за всички едри производители на колбаси. Точно тези, които са част от корупционните вериги на САПАРД-усвояването. Цветът на БГ-икономиката... Та този цвят явно е тясно свързан с каймака на държавата, и му оказа съответния натиск. Натиск, който няма нищо общо със здравето на потребителите, с възможностите им, с т.нар. "социална цена". Натискът беше силен, категоричен и оправдаващ единствено интереса на въпросните кръгове. Защо точно на тях, а не на дребния и среден производител ли? Защото всеки дребен производител реагира мигновено на пазарното търсене - предлага веднага само това, което може да продаде. Той не се стреми да възпитава пазара, напротив пазарът го възпитава. И поради това, че е "добре възпитан" от него продължава да оцелява, въпреки всичко. Но да се върнем на натиска и резултата от него. Търсеният ефект беше постигнат с подсигуряване. От една страна вносът на "дупета" е официално забранен, защото първо изискването, което е поставено за внос, е неизпълнимо. И второ, защото беше въведен стандартът "Стара планина", който ще бъде лепнат на всички застояли по складовете на едрите производители скъпи трайни колбаси. От една страна ни убеждават, че не може да се използват "дупета" за производство на колбаси. Но разбира се, че не могат, никой не го е правил, нито е имал намерение да го прави. Това е като историята на бай Тошо - той се е криел от властите, но никой не го е търсил. "дупетата" не могат да се използват за направа на други колбаси, защото никой не може да гарантира какво ще се получи. Освен това от остатъци на траен колбас не могат да се произвеждат малотрайни, суровините са коренно различни. и т.н и т.н. Но седмици наред ни проглушиха ушите, че точно заради това се спира вноса на "дупета", за да не се използват като суровина за нов продукт, на който не може да се установи произхода. Такова е и условието за внос - да са от една партида :) Че как ще са от една партида като са събрани от търговската мрежа, а не от производителите! И още: няма луд производител, който да тръгне специално да произвежда "дупета" за да се получи еднородна партида, това е идиотщина извън всякакви пазарни принципи. Но точно тази идиотщина е официално приетият мотив за отказ на внос! Но как да се накарат хората да изкупят застоелите по складовете трайни салами? Ами как - хоп стандарта "Стара планина" се пръква изведнъж точно в този момент! Гениално ли, да гениално е. Българинът е гениален, постави му задача и голяма награда и гледай сеир. Няма начин да не я изпълни, по-бързо от всеки друг. А тук наградата е голяма. Тонове скъп колбас реализиран на по-висока от сегашната му цена, за по-малко от реалното пазарно време и в края на гаранционния му срок. Та това са четири шестици с две зарчета!
И всички ще са доволни. Каймакът - че е изпълнил задачата на спонсорите. Спонсорите, че са взели парите на простолюдието. Простолюдието, че ги е дало за нещо мило българско и родно. Но зад всичко това стои една голяма лъжа. А тези, които са призвани да я разкрият мълчат!
За тези, които се чудят дали да харесат текста: той е ляв. Ако сте десен избирател не го харесвайте!



Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Така е,
31.08.2010 13:48
Щото ни управляват задници
Ние ги избираме
цитирай
2. flyco - Re: 1.
31.08.2010 14:07
Ние ги избираме, обаче по опаковката. А опаковката я правят медиите!
цитирай
3. анонимен - Браво за добрия коментар!
31.08.2010 15:00
Държаният стандарт е абсолютна глупост, просто защото няма да има кой реално да следи за спазването на нормите. Всеки колбас, независимо от фирмата и цената, е боклук, тъй че хората трябва да насочат вниманието си към подобряване на хранителните навици, вместо да се вманиачават в качеството (ха!) на кремвирши и салами.
цитирай
4. libertybell - Актуален и адекватен коментар!
31.08.2010 18:45
Няма какво да добавя, освен че почти всеки закон, правилник, наредба... определя явно или прикрито кръг от "правоимащи", което автоматично изпраща мнозинството от бг-гражданите в категорията на "правонямащите":(((
цитирай
5. flyco - Re: 3.
31.08.2010 19:22
Кремвиршите всъщност са кренвирши. Държавният стандарт никога не е бил и няма да бъде пълна глупост, нито дори глупост. Дори и днес има хора в страната чиято единствена задача от 08 до 17 е да следят за спазването на нормите. Не всеки колбас е боклук.
С останалото съм напълно съгласен.
цитирай
6. flyco - Re: 4.
31.08.2010 19:23
Говориш по принцип. За съжаление, това което казваш, у нас наистина е принцип.
цитирай
7. анонимен - Giada
31.08.2010 23:32
Живея в Италия от 18 години и до ден днешен купувам от тъй наречените дупета. Това е крайната част, която остава при нарязване на прошутото и се продава съвсем законно по магазините на половин цена. Използвам го за приготвяне на сосове вместо пушени гърди.
В големите фирми, които се занимават с нарязване и пакетиране на прошуто е съвсем естествено да остава крайната част и след това да се продава. Според мен атаката срещу тези дупета е чисто и просто полическа или разчистване на сметки между конкуренти.
Не се притеснявайте, че ви хранят с боклуците и изрезките на Европа, това са коментари на некомпетентни хора, които не са излизали извън страната. Това е продукт много по качествен от това, което Ви продават българските производители.
цитирай
8. flyco - Re: 7.
31.08.2010 23:45
Точно това казвам и аз.
цитирай
9. анонимен - Jalko
01.09.2010 08:00
I az sum goliam fen na t.n. "dupeta"-moje da sa izrezki krai4eta ,no sa ot istinski kolbasi ! Iavno B.B. ima li4en interes i tam .... ili niakoi negov priblijen!
цитирай
10. анонимен - Просто не купувайте, братя българи!
01.09.2010 10:38
Не искам да използвам грозната дума, но трябва да сме наясно: едно е изрезки от качествени месни продукти В СРОК НА ГОДНОСТ! да се продават на ниски цени, както вероятно е в чужбина, и да се консумират от по-бедните, съвсем друго- съзнателното им изкупуване на безценица от наши фирми, когато са С ИЗТЕКЪЛ СРОК и използването им, няма значение по какъв начин, за храна у нас. А точно това е правено, защото всички видяхме по телевизията тонове изрезки с отдавна изтекъл срок. Изобщо не ме вълнува въпросът с марката "Стара планина". Не вярвам на никого в този бранш. Най-малко на контролните органи, които отдавна са знаели какво става! И не са защитили гражданите на страната си. Не са помислили за децата. Какво ли ядат техните? Не се безпокойте, българинът няма да се втурне да изкупува застоялата продукция на рекламираните колбаси! Колкото и да му втълпяват, че са суперкачествени и затова са скъпи. Не сме лъгани един път, та да се хванем пак. Добре е да внимаваме и какво месо купуваме. Да се научим да изискваме в магазините сертификат за произхода му! !
цитирай
11. анонимен - анонимен
01.09.2010 12:49
смаива6то изрезки от ка4ествени продукти са нека4ествени а на6ите производители дето ниамат дори кланници произвездат високока4ествени
цитирай
12. анонимен - мислете
01.09.2010 12:55
да погледнем реално.за да си в играта с дупета трябва да вземаш всичко което ти предлагат на съответната цена.ако откажеш веднага твоето място ще е заето от други било Бг, румънци или албанци.до скоро е имало пазар но с кризата той се свива.и стоката застоява.идват нови партиди.и веднага БГ тариката измисля схемя сменя дати и влага в колбаси.това че не става да се влага в колбаси го разправяй на баба си.кой твърди че примерно кренвири или варена ще се прави от 100% дупета не, влага се само определено количество за това си има технолози те си знаят.а сега до 3.грешно е формулирано не стандарт а по правилно е търговска марка или нещо подобно.всеки колбас примерно варена ,камчия,хамбергски,филе Елена и т.н. се произвежда по точно определена рецепта създадена и може би лицензирана не знам,не може да изменяш и преправяш нещо на своя глава.и аз искам да внасям блузки от китай тук да слагам надпис ADIDAS и да ги продавам е не ставя.същото е и с колбасите с БГкис.мляко с Бг бяло салам. сирене.искаш да правиш салам подобен на кренвиш но по твоя технология разрешена от закона моля прави регистрирай марка и прави.не е забранено но като искаш да пише кренвирш има си технология там не се пипа.така мисля аз.а най важното да се спре корупцията в ДВСК и ХЕЙ или както се казва сега.спре ли се качеството само ще дойде.и още всяка фирма се мъчи да спечели повече,това добре по законен или незаконен като лъже държавата това си е тяхна работа има кой да ги следи но голямата печалва да идва от здравето на хората да ги тровиш да ги разболяваш и да им скъсяваш живота който е единствен в Китай са го решили разстрел.а нас ни тровят с всичко.питайте чичко Гугъл- хранителни добавки Е.копирайте си го на лисче и като пазарите за ядене и пиене проверявайте лисчето какви Е та има в храната ще си тръгнете с празна кошница.аз вземам само месо никакви безалкохолни и само домашни компоти ,труший,ракий,вина,лютенеци и т.н.:))))
цитирай
13. lado - Здравей! Отдавна ги заподозрях в ...
01.09.2010 13:26
Здравей! Отдавна ги заподозрях в тази игра големите вериги и производители - да не допускат чуждо и качествено на по-ниска цена, че и на по-висока даже. Купувах немски оригинални креМвирши с 25% по-скъпо от най-добрите наши , а сравнение не можеше да става. Но и други хора вършеха същото, и скъпите се харчеха непрекъснато ,за сметка на нашите боклуци. В крайна сметка спряха артикула и той вече не се появи в мрежата.
Аз пък спрях кренвиршите и саламите. Спряха "Горнооряховската" на Разград - спрях суджука. Луканката съм я отказал отдавна. Кучето ми отказа пасътърма от пуйка - търкаше се в нея, сякаш беше мърша. Сякаш??? Направо си е било мърша!
Пазарът верно учи средняците производители, но трябва да има и култура на потреблението. Ясно е ,че да има начин,ще ни продават каквото и да е - безконтролоно и лобистки.
Нашето спасение си е наш проблем - на ниско ниво, и трябва да ни сработи чувството за самосъхранение...
цитирай
14. lado - А постът ти е десен. Това, че е спр...
01.09.2010 13:28
А постът ти е десен. Това ,че е справедлив, с точни наблюдения и изводи , не го прави ляв.
цитирай
15. анонимен - Абе то на цената на кремвирши Ст. ...
01.09.2010 14:16
Абе то на цената на кремвирши Ст. планина кои ще е луд да си купи - не че няма в тях боклуци, само са по-малко като процент и асортимент. За тия пари вземи си 1-1,5 кг месо и яж пържоли - и по-вкусно и по-чисто.
цитирай
16. анонимен - защо си мислят
01.09.2010 14:26
че този измислен стандарт "Стара планина" ще ни накар да им купуваме боклуците?Ей това не мога да разбера откакто взеха да ни облъчват с него.Българинът е достатъчно интелигентен,за да се досети,че става дума за обгрижване на спонсори и за нищо друго.Независимо дали са дупета или не,аз колбаси не купувам.Но пък-сирене няма как.И ето,моля ви се най-големия БГ тарикат се опитва да ми продава сиренето си "Пършевица" на бутикова цена!Ами аз мога и сама да сметна,че той е от Враца,както и въпросния министър.В БГ всичко е лично,както знаем.Та едно пършиво сирене ли...
Иначе благодаря,стана ми ясна далаверата,макар че лично не ме засяга.Но засяга други.
А това дали бил ляв или десен поста Ви-да кажем така.Спонсорите на лявото правителство са леви/сигурно?/,на дясното-десни.На това ще да са мутри.Ама те и на трите с малки разлики са едни и съще.Какво ти тук ляво и дясно?Просто-БГ!
цитирай
17. анонимен - нещо не сте разбрали
01.09.2010 14:30
това написаното е така-за 4аст от внос
а става въпрос за внос с изтекъл срок на годност-препакетира се с нов срок и се влага в колбаси -отвратителна луканка,су5еница ит.н.
и напоследък се внася все пове4е явно,това което на запад се изхвърля
а тоя г.к.е отврат нагъл лъжец,феодал имн прост
цитирай
18. анонимен - Съгласна съм
01.09.2010 14:50
Напълно съгласна съм, че операция "Дупетата" е изключително прозрачна лобистка офанзива, маскирана като полицейска операция "в полза на народа". Глупости на търкалета "Българина да не ядял боклуци, а само качествени храни" хайде моля ви се - някой вярва ли, че оядените производители ще започнат от сега нататък да слагат "и месо" в колбасите - аз НЕ!
цитирай
19. flyco - Re: 12. към анонимен
01.09.2010 16:58
Не става от "дупета" салам. Точно ако спазваш рецептите няма как да го направиш, защото който и да е технолог няма никаква представа какво е съдържанието на подправките в различните "дупета", та да може да прецени какви други да добави за да допълни до рецептата или за да "маскира" действието на някоя, която не се вписва в рецептата. Това ако го обяснявам на баба си няма да ме разбере. На теб като го пиша не знам дали ще ме разбереш.
цитирай
20. flyco - Re: 17. анонимен
01.09.2010 19:48
"Дупета" могат да се ползват като добавка само в кървавица или създарма. И двете са с изключително ниски хранителни качества поради начина на приготвяне.
цитирай
21. flyco - Re: 13.
01.09.2010 20:03
lado, прав си за това, че трябва да разчитаме преди всичко на себе си. Длъжни сме да мислим с главите си. А аз ще добавя, че според мен, ако хората говорят повече и се чуват един друг могат да постигнат заедно повече отколкото всеки един сам за себе си.
цитирай
22. анонимен - ПОСТА ,НИТО Е ДЕСЕН ,НИТО ЛЯВ ...ПРОСТО Е ГЛУПАВ!
01.09.2010 20:53
В България ,няма евтини и качествени суровини!Няма фураж ,няма животни,няма млеко и месо ,няма ....качествени колбаси !!!!
Последните ,се работят с вносно месо и мляко,много добавки и заместители и много подправки,за да не личат ,заместителите!
Стандарт-"Стара планина",не е нищо по-различно ,от старото БДС, за цяла България!
До сега ,БДС обаче,никой не спазва поради липса на суровини,освен това евтините заместители ,смъкват и себестойността на колбасите ,от там и крайната цена в магазина!
Намира се обаче,хитро и умно момче,което вижда ,че при пакетирането на хубавите луканкови колбаси и оформянето на "поршуто", се получават качествени и евтини изрезки-далеч по-евтини от родните такива ,със съмнителен състав!
Изкупува ,това момче изрезките/ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ/ и решава да ги пакетира и вакумира в България!
Речено сторено!!!
Ефекта е чудесен ,клиенти много,колбасите се въртят вече 2-3 години по магазините---без проблем!
Засегнати са обаче интересите на едрите риби, защото въпросните изрезки от Германия ,се продават по 5-8лв./кг., докато родните луканки и суджуци вървят по 12-14-17лв./кг., при това с доста съмнителен състав, поради хлабавия производствен контрол от отговорните инстанции и яките далавери на т.н."производствени асоциации".
Следва рев и жалби ,по висшите етажи на властта и медиите .....явно подплатен добре, поради предварителното целево финансиране на последните от МЗХ, за рекламирането на БДС/Стара планина/!
Последствията вече ги знаят всички!
ВЪЗНИКВА ОБАЧЕ ЕДИН ГАДНИЧЪК ВЪПРОС:
След като въпросните изрезки от колбаси ,нямат проследяемост и партидност, ИЗРЕЗКИТЕ ОТ СВИНСКО,ТЕЛЕШКО И ГОВЕЖДО МЕСО,ЗАМРАЗЕНО В КАШОНИ ....
ИМА ЛИ ТАКАВА.....ЗАЩОТО С ТАКОВА МЕСО/ОТ ИЗРЕЗКИ/ РАБОТЯТ ПОВЕЧЕТО ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ!
НЕЩО ПОВЕЧЕ-РАБОТИ СЕ И СЪС СВИНСКИ И ТЕЛЕШКИ КОЖИЧКИ /ЗА КОЛБАСИТЕ/ , КОИТО ,НЯМА НАЧИН ДА ИМАТ ПАРТИДНОСТ И ПРОИЗХОД!
ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МЕХАНИЧНО-ОБЕЗКОСТЕНОТО МЕСО , КОЕТО Е СЪЩО БОКЛУК
ПОЛЗВАН ЗА ФУРАЖ ЗА ЖИВОТНИ!
цитирай
23. flyco - Re: 22. анонимен
01.09.2010 22:38
Гледам написал си 90% като моите глупости.
цитирай
24. анонимен - Дали да не станем вегетарианци?
01.09.2010 23:00
Едно знам аз: докато не обесят някой от фалшификаторите на храни на площада, няма да има страх. Какви фалшификатори, те са си направо отровители. Щом се слага срок на годност, значи след това продуктът е негоден. Точка. Промяна в химическия състав най-вече, да оставим вида и вкуса. А нашите спорят дали са толкова вредни за здравето вредните храни. Ама и ние сме едни тъпи главоци. Щом продължаваме да ходим на радиоактивния плаж до Черноморец, барабар с децата и тъщите си, въпреки предупрежденията, че е опасно, какво да говорим повече. Умен бил българинът. Да бе, да!
цитирай
25. flyco - Re: 24. анонимен
01.09.2010 23:38
След като изтече срокът на годност, за който говориш, храните не стават автоматически негодни за употреба. Зависи как са съхранявани. Могат да станат негодни за употреба много преди този срок да изтече ако не са съхранявани при определени температури, по-важно е дори тези температури да са постоянни отколкото променливи, но това е друга тема. Ако всичко е било както трябва по време на съхранението, на другия ден след изтичането на срока на годност производителят вече не поема отговорност за качеството на храната, но това не я прави негодна. Просто някой хранителни съставки в нея се видоизменят, въпрос на химически реакции и физически процеси. Отговорността е на тези, които приемат да я консумират след този срок. Нито един клошар не е умрял като яде от кофите за боклук. Може да ти звучи гадно, но е така. Трябва човек да е изключителен идиот за да яде явно развалена храна, но такава не се среща в магазините.
цитирай
26. анонимен - РАЗПАДА НА ВСИЧКИ ВЕЩЕСТВА Е ...НЕПЕРЕКЪСНАТ!!!!!
02.09.2010 00:05
Никой не е в състояние да спре разпада на даден продукт---МОЖЕ САМО ДА ГО ЗАБАВИ!!!!
Разпада на продуктите,започва още от тяхното създаване!
Правилния начин на съхранение,само забавя този процес!
Срока на годност, гарантира годността на даден продукт , до определен срок!
След този срок,може възоснова на определени изследвания, годността да бъде продължена, но за късо и определено от закона време!
Има законни положения по тези въпроси!
ДРУГ Е ВЪПРОСА :КОЙ ,КАК ЧЕТЕ ЗАКОНА И .....КАК ГО СПАЗВА!!!
В БЪЛГАРИЯ,ЗАКОНИТЕ СЕ ЧЕТАТ РАЗЛИЧНО: ...ЗА СВОИ..... И ЗА ЧУЖДИ!
цитирай
27. анонимен - ...ЕВТИН МЕСАРСКИ ТРИК...
02.09.2010 06:56
Вземете 1кг.,месо и го смелете със 100гр.луканков салам, замесете готовата кайма
с яйце, 1филия хляб и съответните подправки за домашни кюфтета !
Изпържете кюфтетата и ги опитайте на вкус!
Чудесни са нали?
Същото е и със малотрайните колбаси-влагате луканков колбас ,но там общите количества, са от 100 до 250кг, които минават през кутер и пароварилната камера, където разграждането е далеч ,по-дълбоко!
Като му се сложи колаген или свински кожички за слепване и малко брашно за поемане на водата, става колбас като слънце!
На това му се вика-"безотпадна технология"!

Който ви дрънка ,че от луканкови колбаси не стават малотрайни колбаси, просто нагло ви лъже!
Покойната ми баба, казваше ,че сладко става и от войнишки ботуши ,стига да има захар и подправки!
цитирай
28. flyco - Re: 27.
02.09.2010 08:57
Може да се направи, нали все пак се влага месо. Въпросът е в това, че по този начин не се спазва рецептата и не може да се гарантира качеството на готовия продукт. От друга страна абсолютно не може да се гарантират две партиди с едни и същи качества.
цитирай
29. анонимен - Почти всички тук
02.09.2010 15:14
коментираме като пълни лаици, например № 15 - както в предлаганите сурови плешки и пържоли, така и в готовите "кайми" нерегламентирано се слагат колосални количества вода. Специално за нея - в Англия на всички видове шунка е посочен процента влага, сами се досещате - по-висок процент - по ниска цена.
цитирай
30. flyco - :)
02.09.2010 16:06
О, да, без лед е изключено да направиш качествени малотрайни колбаси. При трайните обаче водата така или иначе трябва да бъде малко, а при сушенето им намалява още повече.
цитирай
31. анонимен - ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕТЕ ЕДНА ИСТИНА:
02.09.2010 20:15
БОКЛУЦИТЕ В КОЛБАСИТЕ И НЕЕФЕКТИВНИЯ КОНТРОЛ ,ЩЕ ПРЕСТАНАТ И НАПЪЛНО ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ,КОГАТО:

...СЕ ХВАНЕТЕ ДА ПРОИЗВЕЖДАТЕ ДОСТАТЪЧНО ФУРАЖ ЗА ЖИВОТНИТЕ И СЪОТВЕТНО ЖИВОТНИ ,ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЛЯКО И МЕСО ,В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА И НА НИСКА ЦЕНА!
...ИЗОБИЛИЕТО НА ЕВТИНО МЕСО И МЛЯКО ,ЩЕ НАПРАВИ ИЗЛИШНО ЗАМЕСТВАНЕТО ИМ , В ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ С ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ И ЗАМЕСТИТЕЛИ!!!!

ПРИКАЗКИТЕ ,ПСУВНИТЕ И АРМИЯТА ОТ КОНТРОЛНИ ОРГАНИ, НЯМА ДА ВИ ПОНИЖИ ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ---НИТО ЩЕ ГИ НАПРАВИ ,ПО-КАЧЕСТВЕНИ!
ЗАПОМНЕТЕ ТОВА И СЕ ХВАНЕТЕ НА РАБОТА, АКО ИСКАТЕ ДА ПЕЧЕЛИТЕ И СЕ ХРАНИТЕ ,КАТО ЕВРОПЕЙЦИТЕ!

НИКОЙ НЯМА ДА ВИ НАХРАНИ .......БЕЗ ДА ВИ...... ПРЕЕБЕ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
32. flyco - Re: 31.
02.09.2010 20:25
Знаеш ли как се произвежда прясно краве мляко в България. Каква е себестойността му, какво е качеството му и каква е изкупната му цена? Аз съм сигурен, че не знаеш. При фермерите също има праг, който обикновен човек не може да прескочи. Кравеферма под 300-500 крави е нерентабилна. А как се прави стопанство за 500 крави ако нямаш пари, с кредити ли :) Ако млякото, което произвеждаш не е в хигиенните норми не можеш да го продадеш скъпо. Ако е в нормите пак не можеш да го продадеш скъпо, защото никой преработвател не е склонен да дава повече пари за качествена суровина. Остава ти третата възможност, която е предпочетена от всички по-едри млекопроизводители, а именно сам да си преработваш млякото в млечни продукти и съответно да го продаваш. Това увеличава себестойността на инвестицията "на зелено" почти двойно от тази за 500-те първоначални крави. Дребните млекопроизводители ще изчезнат защото не могат да постигнат рентабилност. От друга страна за едрите се осигурява административно пазар след като беше прието количеството на сухото мляко /внос/ да бъде лимитиран в млечните продукти. Разбира се пак оправданието е с грижа за здравето на клиента. Само че този клиент пак толкова го грее като не може да си го купи. И т.н и т.н.
цитирай
33. lambo - нЕМА ДА СТАНЕ ....
03.09.2010 00:47
нема да си продадат застоялия скъп "колбас"
Аз и много други, отдааавна не купуваме никакъв колбас
Защото всичко има вкус на мърша
цитирай
34. анонимен - ГЛУПОСТИ 32....
03.09.2010 21:23
ПРАВИТЕ ХОТЕЛИ С КРЕДИТИ, .....ФЕРМИ-НЕ!....ЗАЩО ЛИ?
ЗАЩОТО ,ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ПАРИТЕ---НЕ РАЗБИРАТ ОТ МЛЕЧНО ГОВЕДОВЪДСТВО!
ПАЗАР -НЯМА!!!ТУК СИ ПРАВ!
ТОЙ Е НАПЪЛНО МОНОПОЛИЗИРАН, ОТ ЗАДНИЦИ КАТО ЗОРОВ И ДР.!
НЯМА РЕАЛНО ИЗКУПУВАНЕ!
КОНТРОЛА НА МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ Е ПОД ВЪПРОС, ЗАЩОТО НЯМА СХЕМА И МЕТОДИКА ЗА ОТКРИВАНЕ НА %-СУХО МЛЯКО В МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ, КАКТО И МЛЕЧНИТЕ ДОБАВКИ-СУХА СУРОВАТКА ,КАЛЦ.СЪЕДИНЕНИЯ И ПР.!

ИМА ЕДНА ПОДРОБНОСТ, КОЯТО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ:
В МОМЕНТА ,ВЕТЕРИНАРНИЯ КОНТРОЛ СЕ ПОЛЗВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МОНОПОЛНИ СТРУКТУРИ В МЛЕКОДОБИВА И МЛЕКОПРЕРАБОТКАТА!
ДАЛИ ФЕРМА ПОД 500-КРАВИ Е РЕНТАБИЛНА ИЛИ НЕ.....РЕШАВА "ЧИЧО" , А НЕ ТИ ИЛИ НЯКАКЪВ АДМИНИСТРАТОР, ПОРАДИ ФАКТА ,ЧЕ ЗАВИСИ ОТ ВЛОЖЕНИЯ ТРУД....А , КОГАТО Е СОБСТВЕН ,ТОЙ ПРОСТО НЕ СЕ ОЧИТА!
ОЧИТА СЕ .....КОГАТО ТРУДА Е "НАЕМЕН"!!!!!
В СЕМЕЙНИТЕ ФЕРМИ, ОБАЧЕ----НЯМА "НАЕМЕН" И "НЕРЕНТАБИЛЕН ТРУД"!
СЕМЕЙНИТЕ ФЕРМИ, СЪЗДАВАТ ПОМИНЪК И ПОТОМСТВО!
СЕМЕЙНИТЕ ФЕРМИ ---УБИВАТ БЕЗРАБОТИЦАТА И НОСЯТ ПЕЧАЛБА ЗА СТРАНАТА!
СЕМЕЙНИТЕ ФЕРМИ ,ОБАЧЕ ----СА УЖАСНА КОНКУРЕНЦИЯ ЗА "ЕДРОВАЦИТЕ" И ТЕ СА ХВЪРЛИЛИ ,ВСИЧКИ АДМИНИСТРАТИВНИ СИЛИ И ДЪРЖАВНО-ПОЛИТИЧЕСКИ СРЕДСТВА , ЗА ДА ГИ ЛИКВИДИРАТ!
ТРЯБВА ДА СИ УЖАСЕН ГЛУПАК И НАИВНИК ,ОБАЧЕ ДА СИ МИСЛИШ ,ЧЕ ТАЗИ РАБОТНА СИЛА ЩЕ СЕ ПЕХВЪРЛИ ПРИ "ЕДРОВАЦИТЕ", КАТО НАЕМНА ТАКАВА!
УЕДРЯВАНЕТО Е ХУБАВО НЕЩО ,НО ТО Е, КАТО "СВРЪХТЕГЛОТО" НА АТОМА!
ПРИ НАДХВЪРЛЯНЕ НА СВРЪХТЕГЛОТО СЕ ПОЛУЧАВА ,ВЕРИЖЕН РАЗПАД!
ОСНОВЕН ЗАКОН ,ПРИЯТЕЛЧЕ.....КАКВО ДА СЕ ПРАВИ!
ДА ТИ РАЗКАЗВАМ ЛИ ,КАК ПРОПАДНАХА ФЕРМИТЕ НА АПК И ПАК ....И ЗАЩО???!
цитирай
35. анонимен - ИМА И НЕЩО ДРУГО ...32.....
03.09.2010 21:35
СЪЩЕСТВУВА ЗАВИСИМОСТ ,МЕЖДУ БРОЙКИТЕ В СТАДОТО И НИВОТО НА ЕФЕКТИВНОСТТА!
ФАКТОРИТЕ ,КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ ТАЗИ ЗАВИСИМОСТ ОБАЧЕ, НЕ Е САМО ....ВЛОЖЕНИЯ ТРУД!
ТОВА СИ Е ЦЯЛА НАУКА----НЕ Е КАКТО СИ МИСЛЯТ НЯКОИ "ОРИ,.. МЕЛИ,.. ЯЖ...."
ЗА ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С МЛЕЧНО ГОВЕДОВЪДСТВО....СЕ ИСКА ПОДГОТОВКА И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ!!!!
С ПАРТИЙНИ ДАЛАВЕРИ И ТАРИКАТЛЪЦИ ----ИЗОБЩО НЯМА ДА СТАНЕ!
ГАРАНЦИЯ!!!!!
НАЙ-МНОГО ,.....ДА СИ ОСТАНЕ БЪЛГАРИЯ ,СЪС ВНОСНОТО СУХО МЛЯКО!!!!
цитирай
36. veselaj - Много ти е точен коментарът, но защо ...
06.09.2010 18:26
Много ти е точен коментарът, но защо да е ляв? Ако държавата спре да се бърка в пазара ще се появят и качествени, и достъпни по цена стоки. Аз лично приемам стандарта "бай Георги" от когото си купувам евтино месо и мляко. Намислила съм да пиша за него, но все не се наканвам. А пропо, сега ще се опитат да пробутат скъпите колбаси в детските заведения и родителите щат не щат ще трябва да плащат за тях. Защото таксата в детската градина няма как да не я платиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1366982
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476