Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 10:18 - ръченица
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 3240 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Оформилото се политическо шоу с шеги и закачки между Президент и Премиер не остана незабелязано и в най-затънтения ъгъл на републиката ни. Прочетох на няколко места, че това е цирк, карнавал, маскарад и т.н. несериозни неща. Според мен не са точно такива.
Първанов действа по програма. Не знам къде е замислена или от кого /имам само предположения/, но действията му са логично свързани и ако това между него и Бойко е някакъв танц, водещият засега е Първанов. Две неща, които президента напрвави: Първо: създаде политически субект. Второ: започна да работи за електоралното му напълване. Естествената последователност на събитията по принцип е обратна. Но у нас нещата не се случват в естествената си последователност. Мисля, че няма кого да убеждавам в това.
Електоралното напълване на АБВ-то може да стане само от две места, от аморфните електорати и от негласувалите досега. На вторите не може да се разчита, колкото и да откъснеш от тях процентът им спрямо необходимите бройки ще е минимален и случаен. От твърдите електорати на никоя партия никой нищо не може да откъсне, не се и опитва. Разбира се има едно синьо изключение. От аморфните обаче може и то много, дори целите могат да се вземат. Последната справка се отнася до НДСВ и ГЕРБ.
Та личните атаки на Първанов към Бойко са точно заради това. За отнемане на електорат. Като се повтори нещо хиляда пъти то става истина. В България това е закон. Та по въпроса с повтарянето... едни медии вкупом смениха собственика си, а? Вписва ли се, да. Вероятно след НГ може да се очаква тотална промяна в повтарянето на няколко заветни буквосъчетания. Лично аз предполагам, че "АБВ" ще присъства масово и ежедневно.
ГЕРБ ще бъде разкъсан, това ми се струва неизбежно. Може да го спаси само щастливото съвпадение излизането от кризата да стане точно преди следващите избори. Това не е малко вероятно, но ще бъде случайност. В борбата за разпределяне на електоралното му наследство по всяка вероятност ще се включи и Костов. Няма начин да не го предвижда. За Мартин не съм сигурен. Всички онези поддържащи ГЕРБ, които считат себе си за десни ще търсят алтернатива в СДС или ДСБ, защото няма къде другаде да я потърсят. "Битката" за останалите ще е между БСП и Първанов. Кавичките са нарочни, защото т.нар. "битка" ще е медийна и ще продължи само до следващите парламентарни избори. Веднага след приключването им ще приключи и тя.
От друга страна, няма ГЕРБ без Бойко. Интересното е, че тук политическата фигура се припокрива с фигурата на обикновения човек. Това означава, че очернянето може да се търси освен по общополитическите му грешки така и в личен план. Никой не е съвършен, ако се търси ще се намери. Тук ще се намери много, няма да има спиране. Ако не се намери ще се създаде, ако не може да се създаде ще се предизвика създаването. Помийка в държава като нашата дал Бог.
Интересно ли е на някой какво би било отношението на Първанов към Яне? На мен не, защото по-важно е какво е отношението на Първанов към Алексей Петров. Там ще има сделка, ако още няма де. РЗС-електоратът ще се прелее вкупом в АБВ, но не знам на каква цена. Зависи от изборните резултати на следващите парламентарни избори. Според тях ще е и цената. Сега вероятно може да се сключи само предварителен договор.
С поста искам да кажа, че това което се случва в медиите не е за отвличане на вниманието. Според мен това е днешната българска политика. Жълта, крива, тъпа, каквато и да е, но реално случваща се. При това ориентирана към нас.
Да, продължават да ни смятат за лесно манипулируеми машинки за гласуване. Има обаче една изненада. Интернет промени нещата, трябва да се постараете повече!



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. antikom - Здpавей!
23.12.2010 14:53
Написаното от теб звучи и изглежда повече от логично.Дори няма за какво да спорим.И все пак договорка(ръченица) и то предварителна между Гоце и Бойко има.Политическото в България е напълно абсурдно.До там,че политическите партий съвсем олекнаха.От тяхна посока не идват абсолютно никакви идеи!Вместо това се заформя едно напълно изкуствено политическо пространство в което да доминират две фигури.Тази на Гоце и тази на Бойко.Единият уж ляв-другият уж десен.И се тръгва по посока на една псевдо-конфронтация между двамата.Така щото избора на хората да бъде сведен до Герб и АБВ.Другите ще минат в графата маргинали.Така мисля аз.
цитирай
2. bowman - Песимист със за всяка партив позволила си да играе пренебрегвайки
23.12.2010 15:28
интерес на един беден народ с цел манипуллация на реазпределението на власт
цитирай
3. flyco - :)
23.12.2010 19:25
Този пост не е за да споря или убеждавам някого. Просто се опитах да погледна по-напред, пък какво ще стане, ще видим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364199
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476