Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2011 22:23 - На reduta!
Автор: flyco Категория: Политика   
Прочетен: 6042 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 24.03.2011 22:24


 Позволявам си да копирам анонса на сайта, защото не искам субективното ми мнение да откаже дори един единствен посетител от него.

"Добре дошли, уважаеми читатели, в нашия хроно-синкластичен инфундибулум! Не се стряскайте от сложното наименование. Както повечето сложни наименования, то е измислено, за да скрие нещо много просто – възможността най-различни истини да съществуват заедно, без да воюват.
Но понеже по една случайност проф. Сирил Хол го е обяснил преди нас, за по-лесно ще ползваме неговото определение, поместено в „Детска енциклопедия на чудесата и нещата, които трябва да правим“. Представете си за миг, че татко ви е най-умният мъж, който някога е живял на земята, че знае всичко, прав е във всичко и може да докаже, че е прав. А сега си представете, че някое друго дете, на друг хубав свят, отдалечен на милион светлинни години от нас, също има татко, който е най-умният мъж, живял някога на онзи хубав далечен свят. И той е също толкова умен и също толкова прав, колкото и вашият татко.
Само че, ако се срещнат, между тях ще започне ужасен спор, защото няма да се съгласят един с друг по никой въпрос. Причината и двамата татковци да са прави и въпреки това да се карат е, че съществуват толкова много различни начини да си прав. Все пак във Вселената има места, където всеки татко в крайна сметка може да схване за какво е говорил другия татко. Това са местата, където всички различни видове истина застават заедно по местата си толкова хубаво, колкото частите в слънчевия часовник на татко ви. Тези места наричаме хроно-синкластични инфундибулуми.
Във Вселена вероятно съществуват хиляди хроно-синкластични инфундибулуми. Сега сте попаднали на един от тях. Тук всеки от нас ще публикува своите истини, ще ги доказва и ще бъде прав, без да пречи и на останалите да са прави. Затова ние нямаме никаква обща платформа, нямаме никаква споделена идеология (освен Десетте Божи заповеди), нямаме общи политически пристрастия и ограничения (освен Седемте смъртни гряха). Всеки е прав и в правото си да пише това, което мисли. А вие сте в правото си да четете само това, което ви харесва. Тук няма главни редактори, собственици и изобщо представители на кастата, която борави с абсолютната истина.
Като начало тук ще събираме текстовете си, които иначе са пръснати по разни вестници, списания, блогове и сайтове. Пък по-нататък, ако получим вашата подкрепа, ще помислим и за нещо повече.

Любослава Русева, Веселина Седларска, д-р Тони Филипов, Цветозар Томов, Владимир Шопов"

ПОСЕТЕТЕ ТУК



Тагове:   Редута,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. therainss - Честит Рожден Ден!!!
30.04.2011 07:42
:)
цитирай
2. flyco - :)
30.04.2011 21:21
therainss написа:
:)

Благодаря!
цитирай
3. flyco - ! Невероятно !
13.02.2021 13:06
Интернет е невероятно място!
цитирай
4. flyco - :)
13.02.2021 13:07
Поздрави за Светла Енчева и Веселина Седларска!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1367484
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476