Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2009 10:41 - Поредна глупост
Автор: flyco Категория: Спорт   
Прочетен: 2471 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ето текста, който ми направи впечатление:

"Цветана Пиронкова сътвори сензацията в Москва, след като отстрани поставената под №1 на турнира за Купата на Кремъл.

Най-добрата българска тенисистка победи рускинята Вера Звонарьова с 6:0, 6:2.

Нашето момиче вкара 2 аса срещу само 1 за титулуваната рускиня, която е №7 в световната ранглиста."


Значи, чета си аз и се кефя на победата на нашето момиче: 6:0, 6:2!!! Та това си е чисто размазване, все едно да треснеш с преса за джанти буца сирене. Разбира се с още по-голям интерес чета по-надолу и какво виждам, сметка на асовете в полза 2 на 1 за Пиронкова. Тук първо ме обзе недоумение, после смях, а накрая удивление от акцента. Какво се е случило, ами нашата е нахакала 12 сета срещу само два на рускинята, един ас е със стойност 25% от един сет или по-малко. Значи ако за "гвоздей" на статията се приема подчертаното изречение излиза, че нашата е победила защото е успяла да изкопчи четвърт точка преднина от рускинята. Да ама не, защото разликата не е четвърт точка, а десет пъти по четвърт точка - 10 точки!
Утре някой българин може да открие лекарство срещу спин, няма да се учудя ако в нашите медии се акцентира върху баничките, които е ял когато е бил в осми клас и точно заради тях е успял да направи откритието...



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sestra - :)))
23.10.2009 13:25
В същото време гафове,видени с лупа са винаги на първа страница. И общо взето "интереса клати феса" Не,че го обичам тоя лаф,но така е.
цитирай
2. haralanov - Ами...
24.10.2009 15:09
Няма как да секнат и да престанат глупостите в България!При това този пример е съвсем безобиден!
цитирай
3. diso - Спомних си едно заглавие
26.10.2009 09:56
от премиерството на Царя:
"Ще сглобяваме рено (или пежо)"
Материалът беше за среща на Никито с представители на фирмата, на които той предложил да извършват въпросната дейност у нас, а те му отговорили, че 99 % заводът ще е в Унгария...
цитирай
4. flyco - Re: 3.
26.10.2009 15:02
:)
!
цитирай
5. анонимен - случайно попаднах
03.11.2009 11:15
на този коментар и се втрещих. Прочетох въпросното съобщение за победата на Цвети в Москва и поне аз, като страстна почитателка от близо 30 години на тениса не видях нищо нередно и толкова глупаво като редовете във Вашия коментар. Първо не е поставен никакъв акцент точно на това изречение за отбелязаните асове. Второто е, че много по грозно, смешно и страшно е да коментираш нещо, за което нямаш и минимални познания. В над 130 годишната история на тениса няма мач, който е игран в 12 !!! сета. При жените мачовете се играят в 2 от 3 сета, а при мъжете най дългия формат е 3 от 5. Въпросният мач завърши 2:0 сета за Цвети, в целия мач се изиграха 14 гейма - по 7 сервис гейма на двете тенисистки, т.е няма как "нашата" да "нахака 12 сета" . Тя просто си спечели собствените подавания (7) и проби 5 пъти сервиса на Вера. Да, явно авторът на новината не е кой знае колко на "ти" с тениса ( имаше доста по внушителни и показателни проценти в мача), но поне е написал верни неща. Вашето господине си е чиста проба чесане на езика/пръстите.
А кога ли ще се избавим от невежите хора, живеещи на принципа "може нищо да не разбирам, но защо пък да не се заяждам и да се правя на интересен" ? Би било добре да се позамислите кое от двете - дали новината за победата на Ц.Пиронкова или Вашият заядлив коментар е "Поредната глупост" ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1366982
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476