Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2009 21:26 - "Состра"
Автор: flyco Категория: Туризъм   
Прочетен: 3019 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.12.2009 21:27


Официалният сайт е тук
а моите впечатления следват:
Табелка поставена от лявата страна на пътя, ако автомобилът ви е с десен волан вероятността да я забележите клони към 0,00.
image

"Временният" път водещ към обекта. На табелката по-горе пише 100м, това разстояние поставя под съмнение важността на упътващата табела освен ако тя не се отнася за туристи с късогледство от над 6 диоптъра и то при условие, че са си забравили очилата.
image

Римският път, заради който се е наложило построяването на тази казарма. "Состра" не е нищо друго освен обикновена римска казарма за охрана на участък от пътя, който дори не е бил някаква гранична зона. Това не омаловажава важността на обекта. В случай на нечия снизходителна усмивка бих предложил на притежателя и да погледа малко канал "Дискавъри" за да разбере какви луди пари се дават от разни англоговорящи продуценти за направата на филми по открити два или три камъка случайно подредени във формата на кръст, но открити някъде на Оркнейските острови например.
image

Ето го пътят. Подредени речни камъни за дренаж - това се прави за да не се образуват локви когато вали дъжд както и за да не пропада поставената отгоре настилка. Върху тях е имало гладки каменни плочи, част от които личат вляво.
image

Схема на крепостта с обозначения на основните разкрити помещения. Какви ли са тези две успоредни линии пресичащи почти по диагонал обекта?
image

Ето какво всъщност означават те: ЖП линия! Не тя съвсем не е от римско време :) Тя е там за да покаже колко му е пукало на българското правителство за опазване на културното ни наследство... и колко пука на всички следващи правителства не за културно-историческото ни наследство, а за нас самите. Някой да вижда някакво обезопасително съоръжение, прелез, мантинела, светофар? Представете си сега група деца - тридесет неуправляеми ракетни снаряда пуснати в района на крепостта с двама учители по всяка вероятност лелки пред пенсия и един влак по линията. Аз не искам да си го представям!
image

Източната кула
image

Централната порта
image

Тук пише какво е това
image

Жива история! Малките натрошени парченца представляват подовото покритие на вътрешно помещение. Хоросанът, с който е изграден Колизеумът! Не ви трябва да ходите до Рим за да го докоснете или дори да си вземете парченце за спомен. Или да го наринете в едно ремарке и да го продадете на килограм като китайски боклуци от магазините за един лев, охрана няма... и кучета няма.
image

Това е разстановка за туристическа снимка. Автентични са само зидовете отзад, никой не може да гарантира, че мястото на колоните е точно там където са поставени, а тези пейчици направо ме убиха. Все едно видях насядали пенсионери с разстворени наилонки върху коленете да нагъват хляб и сирене. Между другото кошчета за отпадъци няма, няма и отпадъци, няма и пенсионери, нито деца нищо няма... има обаче пейчици там някакви, що ли не спретнаха и беседка с барбекю, идеално щеше да си пасва със зидовете отзад. Даже можеха директно да ги ползват за стена на барбекюто. Боже, пази България от българите!
image

Мястото където са се законтряли страничните дървени стълбове на входната врата. Това също е автентична история.
image

А това са плочите положени пред главната порта. Виждате ли нарезите, те са направени нарочно познайте с каква цел.
image

А това е гледката на север от крепостта. Контролирана санитарна сеч! Сърцето ме заболя.
image



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: flyco
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1375457
Постинги: 276
Коментари: 2447
Гласове: 17476